Vučić: Nisam srećan što neki zvaničnici koriste rečnik koji ne smiju kada govore o CG

"Mi ćemo da se se ponašamo odgovorno, a oni neka rade svoj posao. Što se tiče Crnograca koji vrijeđaju Srbe, nemam riječi, to je zastrašujuće", rekao je Vučić novinarima u Minsku

16463 pregleda66 komentar(a)
Vučić, Foto: MILAN OBRADOVIC
21.06.2019. 13:16h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da se nada da pokušaja uzurpacije imovine SPC u Crnoj Gori neće biti.

On je kazao i da "nije srećan" što neki srpski zvaničnici koriste rječnik koji "ne smiju da koriste" kada govore o Crnoj Gori.

"Neka oni rade svoj posao, mi ćemo da radimo svoj. Svakako da nisam srećan zbog takve situacije, nisam srećan ni zbog toga što neki naši zvaničnici pretjeruju i koriste riječi koje ne smieju da koriste. A o riječima koje koriste predstavnici crnogorske javnosti vrijeđajući Srbe kao narod - to je toliko zastrašujuće, da nemam riječi", rekao je on.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, Nenad Popović rekao je u srijedu da je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović najveći kriminalac u Evropi.

Nakon toga je juče ambasador Srbije Zoran Bingulac pozvan je na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog, kako su iz ministarstva pojasnili, kontinuiranih, negativnih izjava srbijanskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore koje su kulminirale Popovićevom izjavom.

Vučić, koji je u posjeti Bjelorusiji, je kazao i da su počeli da ga optužuju da je ''očistio'' BIA od crnogorskih kadrova i da je za to kriv posebno.

"Nema tu crnogorskih i srpskih kadrova, to su ljudi koji su radili posao na najnormalniji način... Šta da radite, valjda je dozvoljeno da svima smetate", dodao je Vučić.

Izrazio je nadu da neće biti pokušaja uzurpacije imovine SPC.

"Želim da vjerujem da će to zaista tako i da bude", zaključio je Vučić.