Marko Gušić stao na korak od medalje

On je juče u kategoriji do 73kg poražen u meču za bronzu od Hikmatiloha Turajeva iz Uzbekistana , iponom poslije 49 sekundi borbe

270 pregleda0 komentar(a)
Marko Gušić
06.07.2019. 19:27h

Crnogorski džudista Marko Gušić stao je na korak od medalje na Univerzijadi u Napulju.

On je juče u kategoriji do 73kg poražen u meču za bronzu od Hikmatiloha Turajeva iz Uzbekistana , iponom poslije 49 sekundi borbe.

Marko je u prvom kolu iponom savladao Sainia Hitesha iz Indije, potom je u drugom kolu, takođe iponom, pobijedio Meksikanca Džonatana Espadasa, da bi u trećem kolu bio poražen od Azerbejdžanca Hidajata Hejdarova, koji je našeg takmičara savladao iponom, ali ga je i “odveo” u repesaž.

U repesažu je Gušić uz dosta problema, vazarijem, savladao Mohameda Abdelrahmana iz Egipta, da bi plasman u borbu za bronzu obezbijedio pobjedom protiv Hidejukija Išigoke iz Japana koga je savladao iponom poslije samo 46 sekundi borbe.

“Još nisam svjestan kakav sam uspjeh ostvario. Vjerovatno ću o tome misliti kad se vratim u Crnu Goru. Ostaje žal što nisam osvojio dugo čekanu medalju za našu zemlju i sigurno je da će mi ovaj rezultat biti podstrek i motiv više da još napredujem. Veliku zahvalnost dugujem Studentskog sportskom savezu Crne Gore koji mi je uz podršku Ministarstva sporta i mladih omogućio odlazak na ovo takmičenje”, rekao je Gušić.

Crna Gora je, tako, i dalje bez medalje na univerzijadama od 2007. godine, kada je u Bankoku zlatnu medalju osvojila naša vaterpolo reprezentacija.

Dva puta je Marija Vuković, 2015. i 2017. godine, bila nadomak medalje, ali se morala zadovoljiti četvrtim mjestom u Gvanžuu i Tajpeiju.

Druga crnogorska takmičarka, džudistkinja Jovana Peković je prije dva dana nastup na Univerzijadi u Napulju, u kategoriji preko 70 kg, završila u drugom kolu.

Takmičenje za naše sportiste završava se danas kada će na tatami izaći Jovana Peković koja će nastupiti u kategoriji open.

Univerzijada u gradu pod Vezuvom trajaće do 14. jula, a na programu Univerzijade je ukupno 18 sportova i 250 disciplina.

Učestvuje preko 8.000 sportista iz 120 država.