Veselji: Prijevremeni izbori neizbježni, ostavka Haradinaja je lična odluka

2623 pregleda1 komentar(a)
Veselji, Foto: BETAPHOTO

Lider Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji izjavio je danas da su prijevremeni parlamentarni izbori neizbježni i da je DPK spremna za izbore kad god budu zakazani.

On je na konferenciji za novinare nakon povratka iz zvanične posjete SAD rekao da sada treba sjesti i razgovarati o vremenu održavanja izbora.

Rekao je da je ostavka premijera Ramuša Haradinaja bila lična odluka i da o tome nisu ranije obaviješteni.

"Odluka bivšeg premijera da podnese ostavku je lična odluka i kao takvu smo je primili, uprkos činjenici da nismo dobili nikakvo prethodno obavještenje ili bili konsultovani. Vanredni izbori su neizbježni. Demokratska partija Kosova je spremna za izbore, kad god budu zakazani. Ono o čemu se sada može razgovarati je samo vrijeme kada treba da se održe", kazao je Veselji.

Povezani članci

19. Jul 2019.

Tači: Poštujem odluku Haradinaja

19. Jul 2019.

Haradinaj podnio ostavku

On je rekao da će o tome u skladu s Ustavom i zakonima na snazi imati i konsultacije sa dosadašnjim koalicionim partnerima i sa drugim političkim strankama.

Lider DPK je rekao da građani imaju puno povjerenje da su država, suverenitet i integritet nedodirljivi.

Govoreći o pozivima borcima OVK iz Specijalnog suda, koji i dalje mogu dolaziti, Veselji je rekao da "ne treba dozvoliti da izazovu zabunu i neizvjesnost kod građana".

"Naše uvjerenje u pravičnost i čistoću rata Oslobodilačke vojske Kosova je nepokolebljivo, kao i naše uvjerenje da će oslobodioci izaći čistog obraza na kraju ovog izazova", rekao je Veselji na konferenciji za novinare.