U Crnoj Gori se očekuju jaki pljuskovi, grmljavina i olujni vjetar

"Obilnija količina vode u urbanim sredinama i na bujičnim tokovima, kao i destruktivni vrtložni udari vjetra za vrijeme dejstva olujnih oblaka i talasi na moru uz obalu (talasasto do uzburkano more)", kazali su iz Direktorata

33358 pregleda8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
28.07.2019. 18:27h

U Crnoj Gori do kraja dana očekuju se jaki pljuskovi, grmaljavina i olujni udari vjetra, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Kao posljedica dejstva ciklona očekuje se buran razvoj olujno-grmljavinsko-gradonosnih oblaka koji mogu usloviti kratkotrajne lokalne vremenske nepogode, jaku kišu-intenzivne pljuskove, jake grmljavinske procese i olujne vrtložne udare vjetra", kaže se u saopštenju Direktorata.

Navodi se da su potencijalno lokalno moguće kratkotrajno obilnije padavine.

"Obilnija količina vode u urbanim sredinama i na bujičnim tokovima, kao i destruktivni vrtložni udari vjetra za vrijeme dejstva olujnih oblaka i talasi na moru uz obalu (talasasto do uzburkano more)", kazali su iz Direktorata.

Oni su rekli da se očekuje jak južni vjetar, naročito u južnom Jadranu-primorje, kao i u višim centralnim i sjevernim predjelima.

Navodi se da je Direktorat obavještenje o očekivanim nestabilnim vremenskim prilikama uputio svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja.

Direktorat je pozvao građane da aktivnosti prilagode novonastaloj meteorološkoj situaciji, kako na kopnu tako i na moru.

Morsko dobro: Zakupci da zaštite imovinu

Iz JP Morsko dobro apelovali su na zakupce kupališta da zaštite svoju imovinu.

"Povodom saopštenja Direktorata za vanredne situacije kojim su do kraja dana najavili jake pljuskove, grmljavinu, olujni vjetar i talase na moru uz obalu, iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom apelujemo i na zakupce kupališta da preventivno zaštite svoju imovinu, plažni mobilijar i privremene objekate na kupalištima", kazali su iz Morskog dobra.