Kolić: Niko nema pravo na sebične odluke koje pomažu DPS-u

Kolić je naveo da Bojanića opozicioni birači već doživljavju kao jedinog predsjedničkog kandidat opozicije

146 pregleda62 komentar(a)
Dženan Kolić, Foto: Demokratska Crna Gora
12.03.2018. 12:04h

"Bespredmetno je ovih dana slušati brojne izgovore, trikove i ucjene, sa ciljem da navodni opozicionari ne podrže zajedničkog predsjedničkog kandidata opozicije. Kada su Demokrate kao najjača opoziciona politička partija mogle da imaju ovako nesebičan i bezuslovan pristup zarad opozicionog jedinstva, onda niko nema pravo na sebične, jednosmjerene odluke koje pomažu DPS-u", smatra Dženan Kolić, potpredsjednik Demokratske Crne Gore

On je saopštio da Bojanića opozicioni birači već doživljavju kao jedinog predsjedničkog kandidat opozicije.

"Kad je Aleksa Bečić, kao najpopularniji političar, i čovjek po ocjenama mnogih sa najviše šansi da pobijedi bilo kog kandidata DPS-a, odustao od svoje kandidature, jer nije bilo spremnosti kod najvećeg broja opozicionih subjekata da ga podrže u toj trci, onda bi, valjda, i oni koji su u narodu prepoznati kao simboli za statističku grešku, mamac za lakovjerne ili pomagače režima to isto trebalo da učine. Ako ne zbog čega drugog, a ono zbog prilike da makar privremeno sa sebe skinu epititete koje su sami sebi nadjenuli svojim ponašanjem i povlačenjem poteza u dužem vremenskom periodu na crnogorskoj političkoj sceni", navodi Kolić.

Dodaje da izgovori tipa da Mladen Bojanić nije nestranački kandidat ne piju vodu.

"Prije nekoliko godina, nakon izlaska iz partije čiji je osnivač bio, i to na vrijeme, čim je prepoznao smjer u kojem je ta nestala partija krenula, a koji je bio sve bez opozicioni, gospodin Bojanić se više nije našao ni na jednoj listi bilo kog političkog subjekta. Zato, te začkoljice u nedostatku valjanih argumenata zbog čega se ne želi podržati zajednički kandidat opozicije u potpunosti liče na onu „Ko želi, nađe način, ko ne želi – nađe izgovor“. "

"Samostalne kandidature onih koji ne žele radi višeg cilja i opšteg dobra da povuku svoje kandidature nisu ništa drugo do najbolji dokaz da su, za razliku od onih koji su se ipak dogovorili, oni u pregovorima učestvovali samo da se ne dogovore. Jer su već, izgleda, i godinu unaprijed pripremali svog kandidata za trku. Zašto ? Da dobije? Ne, naravno. Kako drugačije objasniti činjenicu da je neko svjestan da niti može pobijediti u prvom, niti ući u drugi krug, odnosno da su veće šanse da padne snijeg u sred avgusta u Budvi, nego da pobijedi na predsjedničkim izborima, a i pored toga želi da učestvuje i ne želi da podrži zajedničkog kandidata opozicije, za koga se do juče zalagao. Borba za jedan, dva, tri procenta i demotivaciju opozicionih birača, a ne borba za opozicionu pobjedu", zaključuje Kolić.