Državna služba o trošku građana slavila rođendan DPS u Kolašinu

Nepropisno parkirani automobil nije izazvao rekaciju kolašinske komunalne policije, ali i najmanje desetak službenika Odjeljenja bezbjednosti, koji su u četvrtak veče bili u centru grada

90 pregleda6 komentar(a)
DPS kolašin nepropisno parkiranje, Foto: Dragana Šćepanović
24.06.2018. 12:37h

Službeno vozilo marke "mercedes" i registarskih oznaka PG-CG305, u četvrtak veče tokom proslave rođendana Demokratske partije socijalista (DPS), bilo je parkirano na pješačkom prelazu u centru Kolašina najmanje sat i po.

Vozilo, prema spisku službenih vozila Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, ažuriranom u oktobru prošle godine, koristi sektor za protokol.

Službeni "mercedes" bio je parkiran na ulazu u pješačku zonu, to jest u Ulici IV proleterske na Trgu boraca, a zauzimalo je gotovo trećinu “zebre”, pa su ga pješaci obilazili.

Nepropisno parkirani automobil sve to vrijeme nije izazvao rekaciju kolašinske komunalne policije, ali i najmanje desetak službenika Odjeljenja bezbjednosti (OB), koji su u četvrtak veče bili u centru grada.

Načelnik Komunalne policije Zoran Kujović nije odgovorio na pozive “Vijesti”, pa nije bilo moguće ni saznati zbog čega zaposleni u toj službi nijesu reagovali na saobraćajni prekršaj.

Da li zbog manjka parking prostora ili nemara, gosti na koktelu DPS tokom parkiranja često su zaobilazili saobraćajna pravila. Nekoliko automobila, na primjer, bilo je parkirano na ulici, u krivini, ispod predškolske ustanove “Sestre Radović”, čime su značajno smanjivali preglednost tog dijela ulice ostalim učesnicima u saobraćaju.

U četvrtak veče u Kolašin je stiglo nekoliko desetina službenih vozila, pa se stiče utisak da su mnogi državni službenici izabrali da na koktel DPS stignu o trošku građana.

A službenim vozilima putovalo se i iz Kolašina prema moru. Vozilo Opštine Kolašin KL-CGO34 fotografisano je prije par dana na parkingu ispred jedne od stambenih zgrada u Budvi. Iz Opštine nije bilo moguće dobiti odgovor kome je od lokalnih funkcionera i kojim povodom taj automobil minulih dana bio na raspolaganju.

“Vijestima” su nezvanično iz odlazeće izvršne vlasti saopštili da tokom minule sedmice nije bilo službenih putovanja funkcionera na primorje.