Došao je tiho i prodrmao ABA ligu: Luković sanja MVP titulu

"Bila bi kruna moje karijere kad bih taj trofej dobio u mom Beogradu, protiv Crvene zvezde, u prvoj utakmici polufinala plej ofa ABA lige, u nekadašnjem Pioniru", kaže Luković

51 pregleda0 komentar(a)
Luković, Foto: Partizan NIS
27.02.2018. 16:24h

Uroš Luković je došao tiho u Bar i prodrmao košarkašku scenu na eks-Ju prostorima.

Centar Mornara igra najbolju sezonu u karijeri, kandidat je za titulu najboljeg igrača lige – u preostala dva kola pokušaće da dostigne vodećeg u trci za titulu MVP-ja, Luku Žorića iz Cibone.

“Žorić mi bježi 20 indeksnih poena. Bila bi kruna moje karijere kad bih taj trofej dobio u mom Beogradu, protiv Crvene zvezde, u prvoj utakmici polufinala plej ofa ABA lige, u nekadašnjem Pioniru", kaže Luković.

Za sezonu iz snova zahvaljuje Mornaru i braći Pavićević.

“Svi me pitaju da li nastavljam kaijeru u Baru. Ovdje mi je divno, vidjećemo, razgovaraćemo, imamo još dosta zajedničkog posla do isteka jednogodišnjeg ugovora - kraj ABA lige i polufinale plej-ofa sa Zvezdom; izuzetno važne utakmice sa Ostendeom u osmini finala Fiba Evrokupa, i, na kraju, završnica šampionata Crne Gore”, ističe Luković.

Ekipi je, kaže, dobro došla pauza u prvenstvu da se odmori i akumulirala snagu za završnicu sezone.

“Imali smo nekoliko slobodnih dana, a po dolasku u Bar odradio sam samo jedan trening zbog prehlade, a i nismo bili kompletni, jer su Nidam, Vranješ i Pavić bili sa reprezentacijom Crne Gore. Svejedno, odmorili smo se i napunili baterije pred žestok tempo u maru i aprilu. Utakmice sa Cibonom i MZT-om u ABA ligi nisu toliko bitne, jer smo obezbijedili četvrto mjesto, ne možemo ni gore ni dolje. Mnogo nam je važnija utakmica sa Ostendeom u Fiba Evrokupu, pošto imamo ambicije da uđemo među osam najboljih ekipa ”, ističe Luković.

Mornar u nedjelju, 4. marta gostuje Ciboni u pretposlednjem kolu ABA lige. Barani iz Zagreba putuju u Belgiju, u Ostende, gdje ih 7. marta očekuje prva utakmica osmine finala Fiba Evrokupa.

Mornar je prošle godine igrao protiv Ostendea u Ligi šampiona, u Baru je bilo 74:72 za domaći tim, a u Begiji su, takođe, slavili domaćini 80:60.