Ambasada Srbije: Ne stavljati vozače teretnih vozila u samoizolaciju 14 dana

"Proaktivno djelujući i na predlog Privredne komore Srbije Vlada Republike Srbije donijela odluku o izuzimanju ove kategorije lica iz mjera zaštite"

11089 pregleda7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada Srbije donijela je odluku o izuzimanju vozača teretnih motornih vozila iz mjera zaštite obaveznog stavljanja u samoizolaciju 14 dana nakon prelaska iz i u Republiku Srbiju i Crnu Goru.

Kako je saopšteno iz Ambasade Srbije u stalnom su kontaktu sa Privrednom komorom i nadležnima u Crnoj Gori i u toku dana očekuje ovakvu odluku i u Crnoj Gori.

"Na zahtjev više privrednika i gradonačelnika SO Budva Marka Carevica da je uočen veliki problem vozača teretnih motornih vozila koji su u obavezi stavljanja u samoizolaciju 14 dana nakon prelaska iz i u Republiku Srbiju i Crnu Goru promptno ukazali na problem i kontaktirali Privredne komore Srbije i Crne Gore. Proaktivno djelujući i na predlog Privredne komore Srbije Vlada Republike Srbije donijela odluku o izuzimanju ove kategorije lica iz mjera zaštite. Takođe je obavezala nadležne koji su po ranijoj Odluci Vlade Republike Srbije donijeli pojedinačne akte koje se odnose na ovu kategoriju lica (vozači) te donijete akte obustave od daljeg izvršenja", saopšteno je iz Ambasade Srbije.

Dodaju da su u stalnom kontaktu sa Privrednom komorom i nadležnima u Crnoj Gori.