Plan Premijer lige: Početak 1. juna, nova sezona od 8. avgusta

Sve utakmice u Engleskoj zaustavljene su 13. marta i to najprije do 1. aprila, a onda je taj termin pomjeren na 30. april

2546 pregleda1 komentar(a)
Šampionski pehar Premijer lige, Foto: AP
22.03.2020. 14:50h

Čelnici engleske Premijer liga računaju da bi sezona mogla da se nastavi sezonu u junu i da se završi prije početka nove - u avgustu, pišu engleski mediji.

Prema pisanju "Telegrafa" ovo je plan u slučaju razvoja najboljeg scenarija, a cilj mu je ublažavanje teših gubitaka koje klubovi trpe dok nastavljaju da isplaćuju plate, a utakmice se ne igraju zbog pandemije koronavirusa.

Sve utakmice u Engleskoj zaustavljene su 13. marta i to najprije do 1. aprila, a onda je taj termin pomjeren na 30. april.

Odlaganje Eura 2020 za godinu je oslobodilo prostor u kalendaru za nacionalna prvenstva da se završe ako zdravstvena situacija to bude dopustila.

Ugovori igrača, od kojih neki ističu u junu, mogli bi postati problem, iako je FIFA objavila da razmišlja o mogućim produžecima.

Prema planu koji se razmatra, piše "Telegraf", utakmice Premijer lige i FA kupa igrale bi se u početku bez gledalaca.

Sezona 2020./21. bi se nastavila nakon kratkog odmora 8. avgista čime bi se omogućilo Premijer ligi da ispuni svoje obveze u drugoj sezoni trogodišnjeg ugovora o pravima prenosa vrijednog 9.2 milijardu funti.