Spomenik Ljubu Čupiću na Trgu slobode u Nikšiću

Odbornik DPS-a, Marko Burić, ocijenio je da podizanjem spomen obilježja nikšićka vlast pokazuje da “brine o našoj prošlosti, istoriji ..."

1040 pregleda4 komentar(a)
Ljubo Čupić, Foto: Arhiva "Vijesti"
20.02.2018. 14:03h

Odbornici DPS i SD, koji vrše vlast u Nikšiću, jednoglasno su usvojili predlog da narodni heroj Čedomir Ljubo Čupić dobije spomenik na gradskom Trgu.

Inicijativu je podnijelo preduzeće Mehanizacija i programat koje će i održavati spomenik, a gradnju finansira, kako su Vijesti ranije pisale, predsjednik Odbora direktora pomenutog preduzeća, Dušan Đurović.

Odbornici su i ostale tačke dnevnog reda usvojili jednoglasno, pa će tako Nikšić dobiti biznis zonu "Istok" koja će obuhvatiti 72,4 hektara zemljista u rejonu Željezare i naselja u njenoj neposrednoj blizini.

Prema riječima menadžera Opštine Živka Kecojevića, Razvojni plan i odluka o proglašenju biznis zone stvaraju uslove da se raspiše javni konkurs i zemljiste ponudi potencijalnim investitorima koji ce moći da koriste određene benefite, što će dovesti do toga da se otvore nova radna mjesta.

Na sjednici je usvojena i odluka o uvođenju stecaja u DOO "Budos", koje upravlja sanitarnom deponijom jer je planirana gradnja regionalne sanitarne deponije.