Sve najbitnije - Crna Gora i koronavirus

U Crnoj Gori je do sada od koronavirusa umrlo pet osoba, a 307 je oboljelo

7094 pregleda0 komentar(a)
Detalj iz Podgorice, Foto: Boris Pejović
18.04.2020. 21:56h

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je pandemiju koronavirusa u svijetu.

U Crnoj Gori je do sada od koronavirusa umrlo pet osoba, a 307 je oboljelo.

Policija je danas do 19 časova u Podgorici, Danilovgradu i Kolašinu uhapsila 22 osobe zbog kršenja privremenih mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Policija je samo danas do 19 časova u Podgorici uhapsila 16 osoba zbog kršenja zabrane prisustva i zadržavanja na svim javnim površinama više od jednog lica Policija je danas do 19 časova u Podgorici, Danilovgradu i Kolašinu uhapsila 22 osobe zbog kršenja privremenih mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.
Vijesti.me | Sourcefabric
Analizirano 125 uzoraka
Radi se o slučajevima iz Podgorice koji su porodični kontakti ranije potvrđenog slučaja Od jutrošnjeg presjeka pa do 19:40, laboratorije Instituta za javno zdravlje (IJZ) završile su analizu 125 uzoraka među kojima su dva bila pozitivna na novi koronavirus. Radi se o slučajevima iz Podgorice koji su porodični kontakti ranije potvrđenog slučaja.
Vijesti.me | Sourcefabric

Podgorička policija je lišila slobode pet osoba zbog krivičnog djela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Iz Uprave policije podsjećaju da je odlukom Glavnog grada park šuma Gorica zaključan u cilju sprječavanja širenja koronavirusa Podgorička policija je lišila slobode pet osoba zbog krivičnog djela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. "Policijski službenici su u park šumi Gorica zatekli O.P. (63), M.P. (28), M.M.
Vijesti.me | Sourcefabric
Podijeljeno oko 11.500 paketa
Oni navode da su i tokom prošle nedjelje dobili donacije od više subjekata Crveni krst Crne Gore i ovih dana intenzivno dijeli pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima širom Crne Gore. Do sada je - kako je rečeno iz Crvenog krsta - podijeljeno oko 11.500 humanitarnih paketa različitim ranjivim kategorijama stanovništva.
Vijesti.me | Sourcefabric
Radi se 24 sata
Poseban dan, prve dobre vibracije, za ljekare i sestre na intenzivnoj bio je, kako su kazali, onaj kada su prvog pacijenta oboljeog od koronavirusa otpustili sa intenzivne njege Mjesto na kojem neprekidno traje borba za živote ljudi, jedinica Intenzivnog liječenja Interne klinike Kliničkog centra pretvorena je u odjeljenje za liječenje pacijenata sa najtežim posljedicima koronavirusa, soapšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG).
Vijesti.me | Sourcefabric
U devet gradova
Najviše osoba, po pet. procesuirano u Rožajama i Petnjici Policija je podnije krivične prijave protiv 26 osoba zbog kršienja mjere zabrane izlaska iz objekta stanovanja od 19 do 5 časova. Kako je saopšteno iz Uprave policijem procesuirano je po pet osoba u Rožajama i Petnjici, a u Podgorici, Nikšiću, Budvi i Baru po tri osobe.
Vijesti.me | Sourcefabric
Analizirano 146 uzoraka
U Crnoj Gori je od početka dešavanja sa novim koronavirusom inficirano 305 osoba Koronavirus potvrđen je kod još dvije osobe. "Od jučerašnjeg presjeka u 17 pa do 8.30 jutros, laboratorije Instituta zu završile analizu kod 146 uzorka među kojima su dva rezultata pozitivna na novi koronavirus", saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.
Vijesti.me | Sourcefabric