Tri lica iz Podgorice uhapšena: Oduzeto oružje, municija, pasoš...

Pretres je izvršen na pet lokacija koje koriti šest lica iz Podgorice - G.R. (37), M.R. (32), M.R. (35), D.K. (53), M.K. (24) i V.K. (48)

5 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
14.02.2018. 13:44h

Službenici Uprave policije MUP-a - CB Podgorica uhapsili su tri lica zbog postojanja osnovne sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pretres je izvršen na pet lokacija koje koriti šest lica iz Podgorice - G.R. (37), M.R. (32), M.R. (35), D.K. (53), M.K. (24) i V.K. (48).

U akciji su oduzeta dva pištolja u ilegalnom posjedu, 332 komada municije različitog kalibra (od čega 60 komada od automatske puške), 44 inicijalne kapisle, sporogoreći štapin, nož, dvije palice, pancir, vojni opasač i tablete.

"Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi G.R. (37) u Podgorici policijski službenici su pronašli pištolj u ilegalnom posjedu marke „Crvena Zastava“, cal 7.65 mm, sa okvirom, 28 komada pištoljske municije, pribor za čišćenje, vojni opasač i gumenu palicu.", navodi se u saopštenju UP.

U prostorijama koje koristi M.R. pronađeni su 44 komada inicijalnih kapisli, sporogoreći štapin, 128 komada municije, lovački nož, gumena palica, metalna kutija sa tabletama nepoznate sadržine i kosovski pasoš na drugo ime.

Nadalje, policijski službenici su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi D.K. (53) i njegov sin M.K. (24) u Podgorici pronašli pištolj marke „M88“, cal 9 mm, i 175 komada municije raznog kalibra od čega 60 komada municije od automatske puške.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi bezbjedonosno interesantno lice V.K. (48) u Podgorici policijski službenici su pronašli pancir i puščani metak.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.R (32), G.R. i D.K. liše slobode i da mu se u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, privedu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac se za V.K. i M.R. (35) izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela.", zaključuje se u saopštenju.