“Dragica je član moje porodice, nisam je ubio”

Optuženi Selimović i Božović nijesu priznali djelo koje im je stavljeno na teret, a krivicu svaljuju jedan na drugog

18608 pregleda2 komentar(a)
Optužene za ubistvo Dragice Selimović dovode na suđenje, Foto: Jadranka Ćetković

Svjedok Vinetu Adamović kazao je juče u bjelopoljskom Višem sudu - da nema neposrednih saznanja oko ubistva Dragice Selimović, jer je tog dana bio sa njenim suprugom Nenadom u Beranama, gdje su prodavali polovnu robu.

Saslušanjem svjedoka juče u nastavljeno suđenje Bjelopoljcima Damiru Selimoviću (24) i Danku Božoviću (24), zbog teškog ubistva iz koristoljublja, kao i Jašaru Selimoviću (29), zbog neprijavljivanja počinilaca krivičnog djela i nedozvoljenog držanja oružja.

“Po povratku kući, dok sam sa suprugom pio kafu, došla je komšinica i ispričala da je umrla Nešova žena Dragica. Požurili smo u Rakonje i vidjeli policiju, koja je obezbjeđivala mjesto”, ispričao je svjedok.

Optuženi Selimović i Božović nijesu priznali djelo koje im je stavljeno na teret, a krivicu svaljuju jedan na drugog.

Selimović je ispričao da je vidio kako Božović udara Dragicu i da je prišao da je brani, ali ga je ovaj odgurnuo, nakon čega je napustio kući i nije vidio šta se desilo.

“Dragica je bila član moje porodice i nisam je ubio. Kako smo se ranije dogovorili, trebalo je da čuvam stražu, a Božović da ukrade novac i izvrši premetačinu kuće. Pristao sam na takav dogovor, jer mi je novac bio potreban da platim račun za struju”, kazao je Selimović.

Rekao je u sudu da je višegodišnji heroinski zavisnik i da su prije krivičnog djela on i Božović konzumirali drogu.

Selimović je pojasnio da je poslije par sati kod njega došao Božović i rekao da nije našao novac.

Božović je priznao da je počinio krađu, ali ne i ubistvo, tvrdeći da je Damir stavio ćebe preko Dragice, dok je spavala na podu.

“Damir je pritisnuo rukama ćebe kako se ne bi pomjerala i da ne bi gledala šta radimo”.

“Čuo sam tupe udarce pa mislim da je Damir udarao Dragicu, dok sam ja pretraživao kući tražeći novac”, ispričao je Božović.

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva, Selimović i Božović su 26. oktobra prošle godine usmrtili Dragicu Selimović i ukrali 5.000 eura.