Made in Madrid: Katalonci i Baskijci bijesni zbog Madriđana

Real i Barsa su sada bodovno poravnati. Do kraja prvenstva ostalo je osam kola, a Real ima nešto lakši raspored

2666 pregleda0 komentar(a)
Vinisijus Žunior na meču sa Sosijedadom, Foto: AP

Otvorena je polemika u španskom fudbalu, nakon sinoćnje pobjede Reala u San Sebastijanu od 2:1.

"Nemoguće", tako je naslovljen izvještaj na zvaničnom sajtu Real Sosijedada, a u tekstu se navodi da je "protiv Real Madrida uvijek teško igrati, a kada su još i sudijske odluke na njihovoj strani, onda je još teže".

Mnogo je spornih situacija - penal za Real je dosuđen nakon blagog kontakta Vinisijusa i Ljorentea iz Sosijedada, poništen je gol Januzaju zbog pasivnog ofsajda Merina jer su sudije procijenile da je zaklonio pogled golmanu Reala, sumnjiv je i pogodak Benzeme, koji se kod drugog gola pomogao rukom.

"Ne razumijem zašto se VAR koristi u nekim situacijama, a u drugim ne koristi. O sudijama ne želim da pričam, to su stvari na koje ne možemo da utičemo. Ne možemo da utičemo ni na druge utakmice. Svi ste vidjeli što je juče bilo, cijeli svijet", rekao je danas trener Barse Kike Setijen, na pres konferenciji uoči meča sa Atletik Bilbaom, koji se igra sjutra.

Katalonski mediji su na svojim naslovnicama punu pažnju posvetili sudijskim odlukama, a Mundo Deportivo je uz crnu boju napisao "Made in Madrid", uz fotografije spornih trenutaka meča.

Real i Barsa su sada bodovno poravnati. Do kraja prvenstva ostalo je osam kola, a Real ima nešto lakši raspored.

"Vidjeli smo da su neka prvenstva odlučena u posljednjoj utakmici. Što se nas tiče, ostaje sve isto - cilj nam je da pobijedimo u svakoj utakmici do kraja prvenstva. Ne smijemo da kiksamo, ali ne smiju ni oni", rekao je Setijen.