NVO "SANA" uručila plakete i zahvalnice svima koji su se u Nikšiću borili s koronom

“Svi vi žrtvovali ste i izlagali riziku sebe i vaše najbliže, neki od vas mjesecima su bili odvojeni od porodice. Pomogli ste mnoge, obilizali mnoga mjesta i gradove, stizali na najudaljenija mjesta, liječili bolesne i neki o svemu tome pisali i izvještavali javnost, ne strahujući da baš vi budete jedni od zaraženih”, kazala je ispred organizatora, pjesnikinja Gordana Sarić koja je vodila program

1924 pregleda1 komentar(a)
Nagrađeni i novinari, Foto: Privatna arhiva

NVO “SANA” iz Nikšića, uz finansijsku pomoć mladih dijaspore, zahvalila se svima koji su se u gradu pod Trebjesom uspješno borili sa prvim talasom Covid-19 i uručila im plakete i zahvalnice.

Priznanja su dobili Narodna kuhinja, Opštinska organizacija Crvenog krsta i njihovi volonteri, najstariji volonter, šezdesetosmogodišnji Dragan Nikolić i najmlađa volonterka, devetogodišnja Iva Maraš, nikšićki novinari, Heroji iz komšiluka, Volonteri Crne Gore, Vladan Vujković, Centar za romske inicijative, Defendologija centar, Alfa centar, Krojački salon “Sara”, firma “LED”, Služba zaštite i spasavanja, Centar za socijalni rad, Opšta bolnica Nikšić, Centar bezbjednosti Nikšić i Opština Nikšić.

Odluku o dobitnicima, kako je saopšteno na svečanosti u Nikšićkom pozorištu, donijeli su predstavnici NVO, mladi iz dijaspore i sugrađani kroz anketu.

“Svi vi žrtvovali ste i izlagali riziku sebe i vaše najbliže, neki od vas mjesecima su bili odvojeni od porodice. Pomogli ste mnoge, obilizali mnoga mjesta i gradove, stizali na najudaljenija mjesta, liječili bolesne i neki o svemu tome pisali i izvještavali javnost, ne strahujući da baš vi budete jedni od zaraženih”, kazala je ispred organizatora, pjesnikinja Gordana Sarić koja je vodila program.

Predsjednica NVO “SANA” Nataša Barović istakla je da su odlučili da se malim znakom pažnje zahvale ljudima koji su bili na prvoj liniji tokom koronavirusa. Nagrade dobitnicima uručili su Ranka Božović i istaknuti humanista i ljekar Radovan Mijanović.

“Hvala vam što ste mi dali priliku da budem sa vama. Jedan grčki filozof je rekao: ‘Kada se nađem među ljudima koji su spremni da pomognu onome kojem je pomoć potrebna, ja se osjećam kao među bogovima’. Moje mjesto je među vama i osjećam se kao da sam među bogovima”, kazao je Mijanović. U muzičkom dijelu programa učestvovala je mlada Alma Hodžić.