Identifikovan osumnjičeni za paljenje vozila u Nikšiću

Policija je na osnovu pribavljenih dokaza za podmetanje požara osumnjičila Janjića protiv koga je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, pošto se on nalazi na izdržavanju kazne zatvora po osnovu prethodno počinjenog drugog krivičnog djela

168 pregleda2 komentar(a)
Nikšić paljenje vozila, Foto: Privatna arhiva
06.02.2018. 14:24h

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sugrađanina Marka Janjića (31) osumnjičenog da je 22. aprila 2016. godine podmetnuo požar na vozilu Sava Agramovića (43).

Janjić se sumnjiči da je 22.aprila 2016. u tri sata ujutro benzinom polio Agramovićev "Audi A5", koji je bio parkiran na parkingu u Ulici Nikole Tesle, iza zgrade Treske, a požar se prenio i na dva susjedna vozila – "opel astru", vlasništvo Vladimira Maksimovića (70) i "opel vektru", Dragana Jokića (60). Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta.

"Nakon polivanja predmetnog vozila osumnjičeni je polio manju količinu benzina i na asfaltnu podlogu kako bi napravio inicijalni plamen, a potom je upaljačem zapalio benzin posut po asfaltu, koji se odmah prenio na vozilo, nakon čega se osumnjičeni nepoznatim vozilom udaljio sa lica mjesta", navodi se u saopštenju policije.

Tokom uviđaja, koji su obavili pripadnici nikšićkog CB uz prisustvo sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije iz Podgorice, utvrđeno je da je požar podmetnut.

Prilikom vršenja uviđaja sa lica mjesta su izuzeti određeni predmeti i tragovi koji su dostavljeni u danilovgradski Forenzički centar radi vjestačenja.

Policija je na osnovu pribavljenih dokaza za podmetanje požara osumnjičila Janjića protiv koga je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, pošto se on nalazi na izdržavanju kazne zatvora po osnovu prethodno počinjenog drugog krivičnog djela.