Po ko zna koji put: Španci pišu da Mesi ide iz Barselone

Barselona je nedavno počela pregovore s Mesijem i njegovim ocem, ponudivši mu novi ugovor do ljeta 2023. godine nadajući se kako će ostati u klubu do kraja igračke karijere

6564 pregleda4 komentar(a)
Mesi, Foto: AP

Najbolji svjetski fudbaler Leo Mesi (33) prekinuo je pregovore o produžetku ugovora sa Barselonom i spreman je da napusti klub nakon što mu istekne ugovor u ljeto sljedeće godine, objavila je u petak najslušanija španska radio stanica Cadena Ser.

Barselona je nedavno počela pregovore s Mesijem i njegovim ocem, ponudivši mu novi ugovor do ljeta 2023. godine nadajući se kako će ostati u klubu do kraja igračke karijere.

No, Mesi je odlučio da prekine pregovore zbog toga što su iz kluba u španske medije procurile informacije da je on kriv za sadašnju lošu atmosferu u svlačionici i za otkaz bivšem treneru Ernestu Valverdeu, a navodno ga frustrira i loš kvalitet igračkog kadra u klubu, tvrdi Cadena Ser.

Ovo nije prvi put da se priča o Mesijevom odlasku, a sve dosadašnje priče bile su čiste spekulacije...

Mesi, koji je ove sedmice u susretu protiv Atletiko Madrida postigao 700. gol u karijeri, najplaćeniji je fudbaler na svijetu i po sadašnjem ugovoru navodno zarađuje 70 miliona eura po sezoni.

Iza njega je zvijezda Juventusa Kristijano Ronaldo, koji navodno zarađuje 56 miliona godišnje.