Mihailović: Nije u redu da igraonice budu otvorene, a vrtići zatvoreni

„Pisali smo svima pojedinačno u NKT-u. U zahjtevu smo se fokusirali da se roditeljima djece do sedam godina obezbjedi plaćeno odsustvo sa posla, kako bi bio uz svoje dijete. Zatražili smo podršku i ministra prosvete i srećom odreagovalo se kako treba“, rekla je u „Bojama jutra“ Kristina Mihailović iz tog Udruženja Roditelji

4481 pregleda5 komentar(a)
Mihailović, Foto: TV Vijesti

Zbog odluke koje je NKT tijelo donijelo kasno u ponedeljak veče o zatvranju državnih i privatnih vrtića, Udruženju Roditelji obratio se veliki broj nezadovoljnih roditelja zbog toga što nijesu znali kako da se organizuju sa djecom, jer mnoge od njih nema ko da čuva.

„Pisali smo svima pojedinačno u Nacionalnom koordinacionom tijelu. U zahjtevu smo se fokusirali da se roditeljima djece do sedam godina obezbjedi plaćeno odsustvo sa posla, kako bi bio uz svoje dijete. Zatražili smo podršku i ministra prosvete i srećom odreagovalo se kako treba“, rekla je u „Bojama jutra“ Kristina Mihailović iz tog Udruženja.

Mihailović je rekla da su se u zahjtevu fokusirali na roditelje djece do sedam godina, jer svakako i bez korone u toku ljetnjih mjeseci roditelji starije djece snalazili su se na razne načine za njihovo čuvanje.

„Međutim, sve je manje roditelja čiju djecu ima ko da čuva“, rekla je Mihailović.

Komentarišući situaciju da privatne igraonice mogu da rade, a vrtići ne, Mihailović je rekla da se mora voditi računa o tome da pravila budu jednaka za sve.

„Nije u redu da igranoce budu otvorene, a vrtići zatvoreni. Pozdravljamo mjere NKT-a , mora da se shvati koliko je situacija problematična i koliko može da bude. Ali imamo nelogičnosti u mjerama, i bilo bi dobro da se o tome povede računa“, poručuje Mihailović.