Iz greške u grešku: Za De Heu više nema mjesta na Old trafordu

Menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer nakon utakmice je izjavio kako bi De Hea "onakav Mauntov udarac morao da obrani 100 puta od 100

4768 pregleda0 komentar(a)
De Hea, Foto: AP

Još jedna vrlo loša partija nekada najskupljeg golmana svijeta Davida de Hee (29), koji je bio direktni krivac za prva dva gola Čelsija u porazu Mančester junajteda na Vembliju u polufinalu FA kupa (3:1) učinila je njegovu budućnost na Old Trafordu neizvjesnom.

Menadžer Junajteda Ole Gunar Solskjer nakon utakmice je izjavio kako bi De Hea "onakav Mauntov udarac morao da obrani 100 puta od 100".

"Ne mogu ja govoriti o De Heinom samopouzdanju, ali znam kako je on mentalno vrlo jak. Zna da bi onakav udarac morao obraniti 100 puta od 100, ali to je fudbal", izjavio je Solskjer koji je upitan i zašto na golu u nedjelju nije bio Serhio Romero koji je branio u svim dotadašnjim utakmicama u FA Kupu ove sezone.

"To je bila moja odluka, De Gea je bio mentalno spreman".

Vrlo kritičan prema De Gei bio je i stručni komentator BBC-ja, proslavljeni engleski napadač Alan Širer koji je kazao kako je vrijeme da se Mančester junajted riješi De Hee i sljedeće sezone na gol postavi mladog Dina Hendersona koji ove sezone odlično brani za Šefild junajted, gdje se nalazi na pozajmici.

"Ako golman napravi jednu, možda dvije greške, trebalo bi ga zadržati, ali De Hei se ovo događa prečesto"", rekao je Širer, dok je njegov bivši reprezentativni kolega i dugogodišnji desni bek Junajteda Fil Nevile kazao:

"De Hea je neprepoznatljiv u odnosu na golmana koji je ranije nekoliko puta osvajao klupsku nagradu za najboljeg igrača sezone. Prečesto mu se događaju greške, samopouzdani De Hea bi obranio sva tri Čelsijeva gola".

De Hea je u Junajted stigao još 2011. godine iz madridskog Atletika za 20-ak miliona funti što je tada bio rekordni transfer za golmana, a sakupio je preko 400 nastupa na golu kluba s kojim je osvojio naslov prvaka Engleske 2013. godine, FA Kup 2016. te Ligu Evrope 2017.

Za reprezentaciju Španije De Hea je upisao 41 nastup.