Nikšićka policija uhapsila tri osobe zbog krađa

Nikšićka policija je rasvijetlila i krivično djelo krađa izvršeno na štetu stranog državljanina

5003 pregleda1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Trojica Nikšićana - A.I. (20), B.K. (25) i N.D. (33) osumnjičeni su da su počinili nekoliko krađa u tom gradu, saopšteno je iz Uprave policije.

Dvadesetogodišnjeg A.I. i pet godina starijeg B.K. policija sumnjiči da su 27. jula, sa terase porodičnog stana sugrađanina ukrali stvari, ali i da su deset dana ranije sa jednog gradilišta ukrali veću količinu različitih metalnih konstrukcija, koje su prodali na otpadu sekundarnih sirovina.

"Takođe, postoji sumnja da su A.I. i B.K. 20. jula od oštećene B.M. otuđili bijelu tehniku iz hodnika stambene zgrade gdje je ona nastanjena. Upoznat je nadležni državni tužilac koji je naložio lišenje slobode A.I. i B.K. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa u produženom trajanju. A.I. i B.K. su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu koji im je odredio zadržavanje do 72 sata. Nikšićka policija je rasvijetlila i krivično djelo krađa izvršeno na štetu stranog državljanina", saopštili su iz UP.

U saopštenju UP piše da je njemački državljanin O.H. prijavio policiji da mu je nepoznato lice ukralo sportski bicikl, vrijednosti od oko 1.000 eura, koji se nalazio na nosaču za bicikla na njegovom vozilu.

"Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela nikšićka policija je identifikovala N.D. (33) kao izvršioca. Kod osumnjičenog N.D. je i pronađeno otuđeno biciklo. Upoznat je nadležni državni tužilac po čijem nalogu je podnijeta krivična prijava protiv N.D. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa", piše u saopštenju.