Lompar: Gvozdenović vrijeđa inteligenciju Cetinjana

Ona ukazuje da Gvozdenovićev isprazni govor o "ozbiljnoj perspektivi Cetinja" i "višemilionskom ulaganju" u grad koji zbog lošeg upravljanja i trodecenijskog zapostavljanja sve više počinje ličiti na nekropolu, nego na prijestoni grad neke evropske zemlje, vrijeđa sve slobodnoumne i zdravomisleće građane i građanke Cetinja

5485 pregleda11 komentar(a)
Lompar, Foto: URA

Nakon sinoćne izjave potpredsjednika Skupštine Crne Gore i političkog direktora Demokratske partije socijalista (DPS) Branimira Gvozdenovića, gdje je u deset rečenica na najbesmisleniji način govorio o Cetinju, najbolje pokazuje - kakvu perspektivu naši sugrađani mogu da očekuju, ukoliko vlast nastavi da vrši partija iz prošlog vijeka - DPS, ukazala je kandidatkinja za poslanicu platforme "Crno na bijelo" i odbornica u Skupštini Prijestonice, Vladana Lompar.

Ona ukazuje da Gvozdenovićev isprazni govor o "ozbiljnoj perspektivi Cetinja" i "višemilionskom ulaganju" u grad koji zbog lošeg upravljanja i trodecenijskog zapostavljanja sve više počinje ličiti na nekropolu, nego na prijestoni grad neke evropske zemlje, vrijeđa sve slobodnoumne i zdravomisleće građane i građanke Cetinja.

"To je najbolji pokazatelj koliki je DPS "garant razvoja" Cetinja i kakvi kadrovi njime upravljaju. Upravo zbog Brana Gvozdenovića i pomenutih, je Cetinje danas u ovakvom stanju. Zbog toga je tragikomično kada se Gvozdenović sjeti ulaganja u kadrove na Cetinju, kada svi dobro znamo gdje se naši najbolji kadrovi nalaze – van Cetinja ili van Crne Gore. Nije potrebno podrobnije objašnjavati zašto su otišli, a to nijesu sigurno učinili zbog „povoljnog“ ambijenta koji je trodecenijskom vladavinom stvorio DPS na Cetinju", ukazala je Lompar.

Ona ističe da je dovoljno pogledati svega nekoliko podataka koji će nam najbolje opisati "koliko je Cetinje perspektivno, ukoliko nastavi u ovom ritmu koji diktira DPS".

"Pravo glasa na lokalnim izborima 2013. godine u Prijestonici Cetinje imalo je 14.686, dok ove godine to pravo ima samo 13.766 naših sugrađana. Dva su razloga zbog kojih su podaci ovaki: migracija naših sugrađana i negativan prirodni priraštaj, čije se trend rasta, nekom ludom slučajnošću, poklapa sa dolaskom na vlast DPS prije 30 godina", ukazala je Lompar.

Ona podsjeća da na Cetinju, prema nezvaničnim informacijama, prenoći između šest i sedam hiljada naših sugrađana, što dodatno pokazuje koliko Cetinjana boravi i radi u okolnim gradovima

"Takođe, Branimir Gvozenović je u tradicionalnom maniru obraćanja te partije građanima Cetinja pokušao da unizi intelekt naših sugrađana da od vladavine jednog Branimira, Miloša, Ane ili Mila zavisi nezavisnost države Crne Gore i njena milenijumska državotvorna tradicija. Uz to, ne znamo od kojeg zdravorazumnog sugrađanina u retorici nevješti Branimir Gvozdenović može očekivati podršku kada kaže da „Cetinje uvijek podsjeća na kvalitetnu i snažnu istoriju“. Otkad se istorija mjeri ovim pridjevima, još nam nije poznato, ali nam je poznato kako Gvozdenović i njegove partijske kolege svakodnevno zloupotrebljavaju bogatu crnogorsku istoriju u svakodnevnom obraćanju javnosti", ukazala je Lompar.

Lompar podsjeća da "koliko je ovu Vladu, ali i prethodne, interesovalo Cetinje, najbolje pokazuje današnje stanju u gradu".

"Infrastruktura u našem gradu je godinama katastrofalna. Vodosnabdijevanje, putna infrastruktura, kanalizaciona mreža, Njegoševa i Mojkovačka ulica, samo su neki od pokazatelja na koji način ova vlast brine o Cetinju. Suvišno je pominjati dug Prijestonice koji iznosi 35 miliona eura, a koji trenutna uprava ovim tempom ne bi vratila ni za 100 godina. Zato je Cetinju i Crnoj Gori potreban novi model upravljanja", ukazala je Lompar.

Ona ukazuje da platforma "Crno na bijelo" nudi novu viziju koja se ogleda u pet osnovnih principa vlasti.

"A to su - borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, ekonomska reforma, reforma zdravstvenog i obrazovnog sistema, te zaštita životne sredine.

Glas za platformu "Crno na bijelo" znači glas za depolitizaciju javne uprave, za zabranu dalje izgranje mHE, ali i za donošenje Zakona o porijeklu imovine i Zakona o lustraciji", ukazala je Lompar.