Podgorica: Još se ne nazire kraj rekonstrukcije ulice 18. jula

"Imali smo potop kad su bile obilne kiše. Niko nas do sada nije kontaktirao“, rekao je Jovan Vukčević.

2080 pregleda0 komentar(a)
Ilusracija, Foto: Shutterstock

Iako je rekonstrukcija ulice 18.jula u Podgorici trebala da bude završena do kraja avgusta, kraj se još uvijek ne nazire. Naime, 100 metara ulice stoji raskopano već četiri mjeseca, što umngome otežava život stanara u obavljanju osnovnih životnih potreba.

Za „Boje jutra“ na TV Vijesti, koja se i ranije bavila ovim problemom, stanari ulice su rekli da i pored javnog saopštenja Agencije za izgradnju Podgorice da će investitor stupiti u kontakt sa njima, niko ih do sada nij ekontaktirao, te poručuju da će se protiv ovih problema boriti pravnim sistemom.

„Od početka radova imamo problema. Nismo znali ni ko radi, ni šta radi. Vidjeli smo da je mali broj radnika, staru mašinu, ponekad je dolazio kamion“, rekao je stanar Nebojša Azarić koji je dodao da ih ne interesuje ko će da izvodi radove, samo da se konačno završe, te da se nada da će ih institucije čuti i zaštiti.

Jedan od problema na koji građani ukazuju jeste to što radnici nakon završetka radova ne obezbijede gradilište, nema ni svjetlosne signalicije, kao i to što djeca ne mogu bezbjedno da se igraju, a ima i puno starijih ljudi.

„Sinoć je upao čovjek sa autom u rupu koje su ostale neobezbjeđene. Imali smo potop kad su bile obilne kiše. Niko nas do sada nije kontaktirao“, rekao je Jovan Vukčević.