DF: Katnić ne želi da podnese ostavku jer želi da izbjegne krivično-pravnu odogovornost

"Na svojoj vjerovatno posljednjoj pres-konferenciji u funkciji glavnog specijalnog tužioca, Milivoje Katnić je na sebi svojstven način izveo otužni performans sa svojim sumnjivim saradnicima, pokušavajući da očigledan strah i paniku, koju osjećaju zbog nadolazećih promjena, prikrije otrcanim frazama"

20167 pregleda16 komentar(a)
Foto: Demokratski front, DF

Demokratski front ocijenio je da je "potpuno razumljivo", što glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ne želi da podnese ostavku jer time, kako su naveli, "nastoji da izbjegne krivično-pravnu odogovornost".

Iz tog političkog saveza su saopštili da je Katniću "dobro jasno da sitno broji do napuštanja funkcije GST-a, koju je toliko obezvrijedio i kriminalizovao".

"Na svojoj vjerovatno posljednjoj pres-konferenciji u funkciji glavnog specijalnog tužioca, Milivoje Katnić je na sebi svojstven način izveo otužni performans sa svojim sumnjivim saradnicima, pokušavajući da očigledan strah i paniku, koju osjećaju zbog nadolazećih promjena, prikrije otrcanim frazama, koje više ne izazivaju ni podsmijeh. A kad je riječ o montiranim postupcima za tzv. "državni udar", i pranje novca, koji se vode protiv čelnika i funkcionera Demokratskog fronta, DF smatra da Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović misle isto kao i Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, i 135.000 građana, koji su Koaliciji, okupljenoj oko DF-a, dali podršku da vodi ovu državu u naredne četiri godine", navodi se u saopštenju DF-a.

Katnić je ranije danas kazao da nije čuo da ga je pobjednička trojka (čelnici nove parlamentarne većine) kritikovala, te ponovio da neće podnijeti ostavku, već da ostaje na svom mjestu da vidi šta će se desiti.

"Ukoliko Milivoje Katnić ima neka druga saznanja, Demokratski front ga javno poziva da ih prezentuje crnogorskoj javnosti, i time "potkrijepi" njegovu patetičnu piruetu, koju je danas izveo na konferenciji za štampu. DF ga takođe poziva da saopšti crnogorskoj javnosti i da li je neko u prethodnih 15 dana razgovarao sa njim, i raspitivao se o presudama liderima Demokratskog fronta kako bi ih eliminisao iz političkog života".

Iz DF-a su dadali i da "zvuči nevjerovatno da Katnić, rekorder po broju oborenih crvenih Interpolovih potjernica, rekorder po broju iznuđenih sporazuma o krivici, kao i rekorder po zlupotrebama službenog položaja, tvrdi da je Evropska komisija u svom Izvještaju pohvalila sve ove njegove neslavne "rekorde"".

"O tome ponajbolje svjedoči iskaz generala Bratislava Dikića: da ga je Milivoje Katnić zajedno sa Sašom Čađenovićem dvadeset i tri puta, uz znanje suda, izvodio iz Istražnog zatvora i prisiljavao da lažno optuži Andriju Mandića i Milana Kneževića. O poštovanju Ustava i zakona od strane Milivoja Katnića vrlo autentično svjedoči i Džozef Asad, bivši agenct CIA-e, koji je svoju izjavu dostavio Apelacionom sudu, u kojoj tvrdi da su ga Milivoje Katnić i Saša Čađenović u kontinuitetu prisiljavali, i ucjenjivali, da optuži Andriju Mandića i Milana Kneževića kao navodne organizatore "državnog udara". A možda jedan od najflagrantnijih dokaza o "postignućima" Milivoja Katnića i Saše Čađenovića predstavlja i slučaj Mihaila Čađenovića, kojeg je navedeni tandem protivzakonito, uz brutalnu zloupotrebu službenog položaja, držao čak osam mjeseci u zatvoru ne bi li lažno optužio Andriju Mandića i Milana Kneževića", navodi se u saopštenju.

Iz DF-a tvrde i da "ovakvih primjera ima na stotine", te da im se svakodnevno javljaju građani "koji su pretrpjeli slične torture od strane Milivoja Katnića i njegovih saradnika".