Alimpijević: Ne dolazimo da se revanširamo, već da pobijedimo

“Utakmice u Evroligi, dioba prvog mjesta u ABA ligi daju nam za pravo da budemo ponosni na ono što smo uradili. Napredujemo, možda i brže nego što se očekivalo, s obzirom na brojne promjene u sastavu, sistemu, ulogama...”, naglasio je Alimpijević

56 pregleda0 komentar(a)
Dušan alimpijević, Foto: Crvena zvezda MTS
07.01.2018. 16:06h

U Podgorici se sjutra od 17 sati igra derbi ABA lige, direktan duel za prvo mjesto na tabeli, između Budućnost Volija i Crvene zvezde.

Sjutrašnji rivali imaju isti skor – po 12 pobjeda i dva poraza, pobjednik će samostalno preuzeti prvo mjesto, sa velikim šansama da tu i ostane nakon pred plej-of.

Igrači Zvezde danas su stigli u Podgoricu, u sjajnom raspoloženju, nakon pobjede nad Žalgirisom u Evroligi.

“Drago mi je što dolazimo u Podgoricu poslije tako dobre igre”, rekao je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević za TV Vijesti.

Kako sezona odmiče, njegov tim igra sve bolje, vidi se da ekipa raste i da je na dobrom putu da ispuni ambicije.

“Utakmice u Evroligi, dioba prvog mjesta u ABA ligi daju nam za pravo da budemo ponosni na ono što smo uradili. Napredujemo, možda i brže nego što se očekivalo, s obzirom na brojne promjene u sastavu, sistemu, ulogama...”, naglasio je Alimpijević.

Iako imaju obaveze u elitnom evropskom takmičenju, “crveno-bijeli” uvijek ističu da je prioritet osvajanje ABA lige.

Pobjeda u Podgorici olakšala bi put ka tom cilju, ali Alimpijević naglašava da sjutrašnji meč nije presudan.

“Ova utakmica bi pomogla i nama i njima, ali ima još dosta da se igra. Sastajemo se i sa Cedevitom, ima još mnogo iskušenja, plej-of je na dvije pobjede”, podsjetio je Alimpijević.

Budućnost je u prvom dijelu sezone iznenadila šampiona u Železniku, slavila 79:75.

“Nisu ni Zvezda, a ni Budućnost isti kao na početku sezone. Ne idemo da se revanširamo, već da pobijedimo, jer u svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da pobijedimo. Biće nam teško, jer je Budućnost ekipa koja je sastavljena za visoke ciljeve. Predvodi je Gordić, koji igra sa mnogo samopuzdanja, a ostali ga odlično prate”, rekao je Alimpijević.