Tramp: Istraga o Rusiji daje lošu sliku o SAD, cio svijet zna da nije bilo saradnje

Tramp je ponovio da je navode o ruskom miješanju izmislio vrh Demokratske partije da bi tako dali objašnjenje za poraz Hilari Klinton na izborima

2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
29.12.2017. 07:58h

Predsjednik SAD Donald Tramp ocijenio je da istraga o navodnom miješanju Rusije u američke predsjedničke izbore "daje veoma lošu sliku" o SAD, prenio je Njujork tajms.

Tramp je za taj njujorški dnevnik rekao da misli da će specijalni tužilac Robert Miler, koji vodi istragu, biti fer prema njemu.

Taj stav je suprotan nedavnim napadima republikanaca na Milera, u kojima su izražavali sumnje u njegov kredibilitet i pozivali na imenovanje drugog specijalnog tužioca koji bi istražio pristrasnost u Milerovoj istrazi.

"To daje veoma lošu sliku o zemlji, i stavlja je u veoma lošu poziciju. Što prije se to završi, to će biti bolje po zemlju", rekao je Tramp.

Prema njegovim riječima, nije zabrinut zbog istrage, jer "cio svijet zna" da nije bilo saradnje s Rusijom.

"Nije bilo saradnje. Mislim da će on (Miler) biti pravedan", naveo je predsednik SAD.

On je ponovio da je navode o ruskom miješanju izmislio vrh Demokratske partije da bi tako dali objašnjenje za poraz Hilari Klinton na izborima.

Tramp se distancirao od svog nekadašnjeg direktora kampanje Pola Manaforta, koga je Miler u oktobru optužio po 12 tačaka koje nemaju veze s Trampovom kampanjom.

"Radio je za mene koliko, tri i po mjeseca?", rekao je Tramp i dodao da je Manafort povezan i s drugim republikancima poput senatora Džona Mekejna i nekadašnjeg predsjednika SAD Ronalda Regana.