Bečić prvi državnik koji je prisustvovao misi u Tuzima: Katolička crkva uvijek pomiritelj

Svetu misu je služio generalni vikar Barske nadbiskupije i župnik u Tuzima, Paško Gojčaj, koji je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da je on prvi državnik koji prisustvuje misi u katoličkoj crkvi u Tuzima

18826 pregleda23 komentar(a)
Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić prisustvovao je božićnoj misi u crkvi Svetog Antuna u Tuzima i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti čestitao najradosniji hrišćanski praznik.

Svetu misu je služio generalni vikar Barske nadbiskupije i župnik u Tuzima, Paško Gojčaj, koji je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da je on prvi državnik koji prisustvuje misi u katoličkoj crkvi u Tuzima.

Kako se navodi, Gojčaj je u prigodnoj besjedi saopštio da se uvijek molio za sve one koji obavljaju važne državne poslove.

"Odlazak predsjednika Skupštine u katoličku crkvu na jedan od najvećih hrišćanskih praznika simbolizuje njegovu posvećenost multivjerskom i multinacionalnom skladu, te afirmisanju Crne Gore kao građanske države, što predstavlja njegovo stremljenje i ideal kojem teži cijelog života", kaže se u saopštenju.

Navodi se da se, nakon održane Svete mise u Tuzima, Bečić sastao sa Gojčajem.

"Sagovornici su se saglasili da je katolička crkva uvijek nastupala sa pomiriteljske pozicije u Crnoj Gori, da je njena misija doprinosila i danas doprinosi izgradnji crnogorskog društva na temeljima univerzalnih vrijednosti ljubavi, mira, bratske i komšijske sloge i suživota", kaže se u saopštenju iz kabineta Bečića.