DPS Nikšić: Stati na put svakom obliku nasilja i zastrašivanja

U nikšićkom odboru DPS-a tvrde da su fizički obračuni u tom gradu koji se dešavaju ovih dana "politički i nacionalno motivisani"

4471 pregleda33 komentar(a)
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) osudila je napad na predsjednicu nikšićkog Opštinskog odbora Liberalne partije Jelenu Marković.

U nikšićkom odboru te partije tvrde da su i drugi fizički obračuni u tom gradu koji se, kako navode, dešavaju ovih dana, "politički i nacionalno motivisani".

"Nikšić u susret lokalnim izborima ne smije postati teren i poprište na kojem će se događati slične i nedopustive stvari, inspirisane mržnjom i šovinizmom. Baš zbog toga svaka politička, nacionalna i druge netrpeljivosti moraju biti spriječene i adekvatno sankcionisane", navode iz nikšićkog DPS-a.

Pozvali su nadležne državne organe da u skladu sa svojim ovlašćenjima i dužnostima stanu na put "svakom obliku nasilja i zastrašivanja", te da doprinesu očuvanju "temelja na kojima počiva Crna Gora, a koje je Demokratska partija socijalista gradila decenijama".

"Kao partija koja je sebe utkala u međuetnički sklad, međunacionalnu toleranciju i zalagala se za političku slobodu mišljenja i izražavanja, beskompromisno ćemo insistirati na daljem očuvanju ovih vrijednosti", zaključuje se u saopštenju.