Bečić: Poboljšati uslove rada i materijalni položaj zdravstvenih radnika

Predsjednik parlamenta je kazao da su zdravstveni radnici "nadljudskim i zadivljujućim radom i požrtvovanošću", trajno obavezali sve građane Nikšića i Crne Gore

5642 pregleda3 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore

Poboljšanje uslova rada i materijalnog položaja zdravstvenih radnika mora biti prioritet nove vlasti, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić tokom radne posjete opštini Nikšić.

Bečić je posjetio Dom zdravlja, gdje je razgovarao sa direktoricom Biljanom Adžić i glavnom sestrom Vesnom Vuković. Cijeneći značaj te ustanove za crnogorski zdravstveni sistem, kazao je da su zdravstveni radnici "nadljudskim i zadivljujućim radom i požrtvovanošću" trajno obavezali sve građane Nikšića i Crne Gore.

foto: Skupština Crne Gore

Bečić se, kako je saopšteno iz Skupštine, tokom radne posjete sastao i sa upravom Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dekanicom Tatjanom Novović, prorektorom za nastavu Veselinom Mićanovićem, prodekanicama Dijanom Vučković i Biljanom Maslovarić, kao i sa prodekanom Marijanom Premovićem.

"Ukazavši na dugogodišnju tradiciju Filozofskog fakulteta u razvoju obrazovnog sistema Crne Gore, predsjednik Bečić ukazao je na važnost saradnje Skupštine Crne Gore sa svim visokoškolskim utanovama, u cilju donošenja što kvalitetnijih zakonskih rješenja. U tom kontekstu, on je podsjetio na projekte Dječiji parlament i Demokratske radionice, koje realizuje Skupština Crne Gore sa fokusom na mlade ljude", navode iz Skupštine.

foto: Skupština Crne Gore

Novović se zahvalila Bečiću na prepoznavanju značaja koji Filozofski fakultet sa pravom zauzima u crnogorskom obrazovnom sistemu i iskazala velika očekivanja kroz prizmu buduće saradnje sa Skupštinom.

Sagovornici su se, kako zaključuju iz parlamenta, saglasili da je neophodno da svi akteri zajedničkim snagama unaprijede obrazovni sistem i kreiraju ambijent za ostanak mladih ljudi u našoj zemlji.