Najžešći udarac Murinjovoj sujeti: Totenhem je najgori tim za gledanje u Premijer ligi

Murinjova ekipa sinoć je doživjela treći poraz zaredom (Čelsi 0:1), peti u posljednjih devet mečeva, zauzima osmo mjesto, sa sedam bodova iza četvrtog Liverpula

5301 pregleda2 komentar(a)
Son na meču sa Čelsijem, Foto: Reuters

Mišljenja i stavovi analitičara, na izuzetno gledanim TV stanicama, važan je dio fudbalskog života u Engleskoj.

A jedan od njih - Pol Merson, "ekskluzivac" na "Skaj sportsu" žestoko je "udario" po Žozeu Murinju, kao niko do sada.

Ko zna kakav je izraz lica bio Portugalcu kada je čuo Mersonovu "presudu".

"Totenhem je najgori tim za gledanje u Premijer ligi", naveo je Merson.

Murinjova ekipa sinoć je doživjela treći poraz zaredom (Čelsi 0:1), peti u posljednjih devet mečeva, zauzima osmo mjesto, sa sedam bodova iza četvrtog Liverpula.

"Možda će navijači Totenhema misliti da sam grub, ali kažem - Totenhem je trenutno najgori tim za gledanje. Šefild junajted je posljednji i dobio je samo dva meča, ali taj tim gostovao u Mančesteru, a nije se ponašao onako kako se Totenhem ponaša kod kuće. Prvo poluvrijeme protiv Čelsija je bilo ponižavajuće za ekipu takvog kvaliteta. Gledao sam i nisam mogao da vjerujem šta vidim. Čini mi se da to što Murinjo priča svojim igračima udara direktno u mozak, razara ih", nastavio je Merson.

"Tomas Tuhel je došao u Čelsi, možda i okrenuo ekipu, ali to nije tim koji će ti dati šest-sedam golova. Čelsi ima Vernera, koji je odličan napadač, ali je u krizi. Dao je jedan gol na posljednjih 18 mečeva, protiv Morekamba, a Totenhem igra sa deset igrača iza lopte. Jadni Karlos Vinisijus, sam u napadu, 30 metara udaljen od svakog igrača. Neko bi pomislio da Totenhem igra protiv Brazila, ili one Barselone, najbolje iz 2009, ili da ima 1:0 iz prvog meča pa da brani prednost... Možda bih razumio da je rival Mančester siti, koji može da te razvali. Ali Čelsi, uz svo poštovanje, nemojte...", naveo je Merson.

"Murinjo je bio veliki, ali vremena su se promijenila, a on to kao da odbija da prihvati. Uzeo je mnogo trofeja takvim stilom, vjerovatno je teško da se zapita da li je vrijeme da se mijenjam. Ali vrijeme je... Tačno je da im fali Hari Kejn, ali i sa njim Totenhem igra isto. Oslanja se na dvije stvari - Kejn uzme loptu, traži Sona. Sada je Son izgubljen i beskorisan, pita se - ko će da mi da loptu, ko će da je provuče", istakao je Merson.