Koprivica: Napadima pokušavaju da odlože izbore u Nikšiću

Koprivica je rekao da je napad na privatnu imovinu Ćetkovića osveta za masovni skup Demokrata u Kočanima, kao i što je bio u društvu funkcionera Krsta Radovića, kada su ih 23. februara napale naoružane osobe

12471 pregleda30 komentar(a)
Koprivica, Foto: Svetlana Mandić

U ranim jutarnjim satima, sat iza ponoći, u nikšićkom naselju Kočani, došlo je do požara na automobilu aktiviste Demokrata i člana izbornog štaba te Mjesne zajednice, Igora Ćetkovića. Kako je na konferenciji za novinare kazao nosilac liste „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“, Momo Koprivica, Ćetkoviću, u čijem dvorištu se nalazi bilbord njihove izborne liste, zapalili su automobil zbog "osvete" za skup koji je nedavno organizovan u toj MZ, a Ćetković je bio jedan od organizatora.

Prema riječima Koprivice, napad na imovinu Ćetkovića i "zastrašivanje poštene radničke porodice" djelo je odlazeće lokalne vlasti i kriminalne grupe, a tenzijama, prema njegovim riječima DPS pokušava da izazove atmosferu vanrednog stanja kako bi predsjednik države i DPS-a odložio izbore, "jer želi izbjeći poraz, produkovati atmosferu političke krize i želi obezbijediti dodatno vrijeme lokalnoj vlasti da dovrši neke započete pljačkaške poslove", koje će oni raskrinkati i koji će biti poništeni nakon 14. marta.

„Očigledno je da se DPS toliko uplašio poraza na izborima, toliko smo ih dotukli, toliko im je jasan naš rast podrške, naša ekspanzija u građansko biračko tijelo koje će biti presudno i koje će dovesti do pobjede i promjena u Nikšiću da oni razmatraju opciju odlaganja izbora. Pošto po zakonu o lokalnoj samoupravi predsjednik države, a koji je trenutno i predjednik DPS-a, raspisuje izbore a sjetite se Tivta kada je on zloupotrebom zakonskih normi odložio izbore navodno zbog vanredne situacije, a jasno je tada da mu je prijetio poraz kao što mu jasno prijeti politički poraz u Nikšiću. I to bi bio najveći politički kukavičluk ako posegne za tim“, kazao je Koprivica i dodao da ih ne bi čudilo da spremaju odlaganje izbora u Nikšiću.

„Po članu 37. zakona o lokalnoj samouprav u stavu 3 propisane su i mogućnosti i situacije kad se lokalnom parlamentu produžava mandat u slučaju vanredne situacije. I zato ne treba da vas čudi njegova izjava – njegovo lamentiranje i kukumakanje nad zdravstvenom situacijom, a on i njegove strukture su presudno doprinjele ofiranju Nacionalnog kordinacionog tjela, koje je trebalo da bude faktor prevencije“, istakao je potpredsjednik Demokrata i pozvao sve na poštovanje zdravstvenih mjera.

"Drugo, simptomatičan je jedan tekst po portalima bliskim bivšem režimu gdje se manipuliše o stanju zdravstvenih kapaciteta. I imamo seriju ovih kukavičkih napada kriminalnih hunti koje žele da produkuju atmosferu vanrednog stanja kako bi on imao dodatni alibi da u jednoj svakako složenoj zdravstvenoj situaciji posegne za mjerom odlaganja izbora. I da ne samo izbjegne poraz, da ne samo produkuje političku krizu, jer njemu kriza treba, nego i zato da bi opštinska vlast u Nikšiću završila neke nedavno započete pljačkaške poslove koje ćemo brzih dana razobličiti i do kraja dovesti, jer prikuoljamo dokemntacionu građu. Treba im vrijeme da to završe. To im nećemo dozvoliti. Znamo o čemu se radi i javnost će sa tim biti upoznata. Bez mislosti ćemo se obračunati sa svm tim štetnim i nezakonitim namještenim pravim postupcima", poručio je Koprivica.

On je optužio biznismena Brana Mićunovića da je stvarni nosilac izborne liste koalicije koju predvodi DPS i pozvao ga na političko sučeljavanje, ali i da, kako je kazao, „udari“ na njega a ne na radničku sirotinju.

"Pozivam ga da izađe na crtu, zna gdje sam, umjesto što šalje piromane na kuće nikšićke siirotinje i poštenih, časnih građana i umjesto što njegovi aktivisti skaču po bilbordima neistimišljenika DPS-a. Neka se mane toga, neka izađe na crtu, a zna i gdje sam i gdje me može naći. S obzirom na ukupan politički kontekst pozivan Mićunovića, stvarnog nosioca liste DPS-a da dođe na sučeljavanje nosilaca listi umjesto što se krije iza Sanje Damjanović. To bi bilo pošteno i otvoreno", poručio je Koprivica.

foto: Svetlana Mandić

Kako je kazao DPS nakon poraza na parlamentarnim izborima želi da sačuva makar jednu oazu za sebe i zbog toga je tolika borba za Nikšić.

"Ovo će biti oaza slobode i vladavine prava, a sve zloupotrebe iz prethodnog perioda će biće izvedene na čistac. Nikada Nikšću nije bio potrebniji mir i nikad Nikšiću nije bila potrebnija pobjeda nad DPS-om. I to što ubjedljivija. Ali, moramo masovno izaći na izbore. Obići ćemo svako domaćinstvo, zamoliti svakog našeg prijatelja, poznanika, sugrađanina, da izađe na izbore, da ih ubjedljivo porazimo tako da se nikad više ne vrate", kazao je Koprivica i pozvao sve članove i simpatizere koalicije koju predvodi na mir i suzdržanost.

Poručio je da će svi koji su dobili otkaz u kampanji, jer su politički neistomišljenici DPS-a, nakon što Demokrate osvoje vlast dobiti posao, kao i da će svi kojima su zapaljeni automobili dobiti vozila.

"Građani ne bojte se. Treba da se boje oni koji su udarili na osnovne ljudske vrijednosti. Mi pozivamo na mir i naš pobjednički mir će dovesti do promjena u Nikšiću“, poručio je Koprivica i pozvao nadležne iz vrha policije, kojima vjeruje i u čiji profesionalizam, čestitost i kvalifikacije ne sumnja, da dodatno sagledaju stanje bezbjednosti u gradu pod Trebjesom i da se preduzmu odlučne mjere.