Ulcinj: Uskoro tender za odvod otpadnih voda vrijedan 5 miliona eura

U saopštenju iz kabineta predsjednika Nazifa Cungua najavljeno je da će tenderska komisija to pitanje razmatrati već početkom naredne sedmice

2 komentar(a)
Port Milena, Foto: Samir Adrović
15.12.2017. 09:36h

Sekretarijat za komunalne poslove Opštine Ulcinj dobio je juče građevinsku dozvolu za početak radova na izgradnji mreže za odvod atmosferskih i fekalnih voda u gradu. Time su stekli uslovi da Opština raspiše međunarodni tender za najpovioljnjeg izvođača radova.

U saopštenju iz kabineta predsjednika Nazifa Cungua najavljeno je da će tenderska komisija to pitanje razmatrati već početkom naredne sedmice. Realizacijom projekta vrijednim 5 miliiona eura, koji je podržala Evropska banka za obnovu i razvoj, biće riješeno pitanje odvoda otpadnih voda za naselja Totoši, Bijela Gora, Kodre i Bratica.

"Predsjednik Cungu je kazao da je realizacija ovog projekta istorijski trenutak za Ulcinj i njegove građane, koji će riješiti problematiku atmosferskih i fekalnih voda ne samo za pomenuta naselja već za cijeli grad. Realizacijom investicije u velikoj mjeri biće riješen i problem zagađenja Port Mlene," piše u saopštenju.

Realizacija projekta, jednom od većih u novom vijeku, kako je predviđeno planom, trebalo bi da traje 12 mjeseci.