NSD i DNP: Naši budući potezi zavisiće od usvajanja zakona o tužilaštvu

"Iskreno vjerujemo da će svi akteri u parlamentarnoj većini i Vladi smoći snage da prevaziđemo ovu krizu i zajednički, ruku pod ruku, realizujemo sve ono što smo obećali građanima Crne Gore 30. avgusta prošle godine"

27122 pregleda49 komentar(a)
Knežević i Mandić, Foto: Boris Pejović

Nova srpska demokratija (NSD) i Demokratska narodna partija (DNP) saopštile su da će svi njihovi budući potezi zavisiti od usvajanja zakona o tužilaštvu.

"Iskreno vjerujemo da će svi akteri u parlamentarnoj većini i Vladi smoći snage da prevaziđemo ovu krizu i zajednički, ruku pod ruku, realizujemo sve ono što smo obećali građanima Crne Gore 30. avgusta prošle godine", navodi se u zajedničkom saopštenju NSD i DN.

Kako su naveli podržavaju stav premijera Zdravka Krivokapića da se rekonstrukcijom Vlade pokuša obezbijediti njen pun mandat kroz učešće činilaca parlamentarne većine koji je podržavaju.

"Smatramo da ovakvoj njegovoj inicijativi treba da prethodi razgovor lidera parlamentarne većine na kome treba ostvariti potpuno jedinstvo u novim okolnostima organizacije izvršne vlasti, a nakon toga sve to realizovati u dogovoru sa aktuelnim premijerom. Svima je jasno da je Crnoj Gori potrebna Vlada koja će u potpunosti biti izraz političke i demokratske volje naroda koji nam je dao povjerenje na izborima u avgustu prošle godine. Upravo su ovo stanovišta na kojima je od početka iskreno i odgovorno insistirala "Koalicija za budućnost Crne Gore", ali smo bez obzira na to, prihvatili i drugačiji tzv. nestranački koncept u čije smo se određene ograničene domete uvjerili u dosadašnjem radu".

U zajedničkom saopštenju NSD i DNP se navodi i da aktuelna Vlada "nije mogla na zadovoljavajući način i potrebnom brzinom demontirati režimske kadrove".

"Koji su prepoznati po vezama sa organizovanim kriminalom i korupcijom, ali i punktove duboke države kojima i danas upravljaju DPS i Milo Đukanović. Kao što su naši predsjednici stranaka Andrija Mandić i Milan Knežević juče saopštili gospodinu Krivokapiću: DF je oduvijek bio otvoren za razgovore koji idu u pravcu demontiranja prethodnog režima, i svaki dobronamjerni poziv na ove teme je kucanje na otvorena vrata", navodi se u saopštenju.