Bečić: Nastaviti čuvati iskonske vrijednosti na kojima počiva Uskrs

Predsjednik parlamenta kazao je da su Barska nadbiskupija i Kotorska biskupija kao istorijski, duhovni i kulturni dragulji naše države, uvijek bile u službi svih građana bez obzira na njihovo duhovno i svjetovno opredjeljenje

3558 pregleda6 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić čestitao je katolički Uskrs barskom nabiskupu, monsinjoru Roku Đonlešaju i kotorskom biskupu, monsinjoru Ivanu Štironji.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, Vama i svim građanima i građankama katoličke vjeroispovijesti upućujem srdačne čestitke povodom Uskrsa, sa željom da ovaj sveti blagdan provedete u dobrom zdravlju, miru i radosti. Najveći hrišćanski praznik se tradicionalno obilježava tokom proljeća koje simboliše ponovno stvaranje, što nam uliva nadu i daje snagu da se svi zajedno suočimo sa još jednom godinom koju prati pandemija, te da nastavimo čuvati iskonske vrijednosti na kojima počiva Uskrs, a to su pobjeda života i vjera u novi početak", naveo je Bečić.

Kao je da su Barska nadbiskupija i Kotorska biskupija kao istorijski, duhovni i kulturni dragulji naše države, uvijek bile u službi svih građana bez obzira na njihovo duhovno i svjetovno opredjeljenje i da su kao takve prepoznate kao iskreni promoteri pomirenja, međuvjerskog sklada i svih vrijednosti koje baštini savremena Crna Gora.

"Sa vjerom u skori završetak globalne pošasti kao najvećeg izazova 21. vijeka, izražavam najiskreniju želju da predstojeći praznični dani budu podsticaj za toleranciju, međusobno razumijevanje i zajedništvo,“ zaključio je Bečić.