Sead Hakšabanović, jedini Crnogorac u Premijer ligi: Bolji sam nego što sam bio

"Moj cilj je bio da igram više, ali moram da gledam na pozitivne stvari - naučio sam mnogo i bolji sam igrač nego što sam bio", kazao je Hakšabanović

65 pregleda2 komentar(a)
hakšabanović, Foto: Whufc.com
24.05.2018. 16:27h

Crnogorski reprezentativac Sead Hakšabanović završio je prvu sezonu u Vest Hemu - bila je to sezona prilagođavanja za 19-godišnjeg krilnog napadača, koji je prošlog ljeta stigao u londonski klub iz švedskog Halmštada.

U razgovoruu za zvanični sajt Vest Hema, Hakšabanović je priznao da je očekivao da će igrati više u prvom timu, ali naglasio:

"Moj cilj je bio da igram više, ali moram da gledam na pozitivne stvari - naučio sam mnogo i bolji sam igrač nego što sam bio", kazao je Hakšabanović.

Proces prilagođavanja Premijer ligi nije lak...

"Razlika je između švedskog fudbala i engleskog. Sve je mnogo brže, igrači su fizički jači i jasno je da je potrebno vrijeme da se shvate neki djelovi igre i zahtjevi. Sve je to proces učenja, a ja sam još mlad i spreman sam da učim. Vjerujem da ću imati dobru predsezonu, da ću još napredovati i približiti se više prvom timu", rekao je Hakšabanović.

On je minule sezone igrao za seniorski tim Vest Hema na mečevima sa Boltonom i Viganom, u Liga i FA kupu, bio je na klupi, a iskustvo je sticao u mladom timu, sa igračima do 23 godine.

"Konkurencija je velika u akademiji, zna se kakvu školu ima Vest Hem. Zajedno napredujemo, imamo sjajne trenere, nakon svakog treninga sam bolji nego što sam bio", kazao je on.