Završni udarac Superligi: Američki bankari priznali da su pogriješili

"JP Morgan" je odobrila zajam u visini od 3.5 milijarde eura klubovima osnivačima Superlige za infrastrukturu i oporavak od posljedica pandemije koronavirusa

22552 pregleda9 komentar(a)
Foto: REUTERS

Američka investiciona banka "JP Morgan" je u petak objavila da žali što je podržala 12 klubova u pokretanju Superlige koja je počela da se raspada samo 48 sati nakon objave o osnivanju zbog žestokih kritika iz sportskog, navijačkog i političkog svijeta.

"Očito smo krivo procijenili kako će taj projekat biti dočekan u široj fudbalskoj zajednici i kako bi mogao da utiče na budućnost", izjavio je predstavnik banke.

"Naučićemo nešto iz toga."

"JP Morgan" je odobrila zajam u visini od 3.5 milijarde eura klubovima osnivačima Superlige za infrastrukturu i oporavak od posljedica pandemije koronavirusa.

Projekt Superlige propao je 21. aprila, manje od 48 sati od objave o osnivanju, kada je osam od 12 klubova osnivača odustalo.

Naime, u nedjelju kasno uveče je 12 bogatih klubova predvođenih Realovim predsjednikom Florentinom Peresom objavilo saopštenje o pokretanju Superlige, koja bi im donijela dodatni novac u trenutku opadajućih prihoda uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

U ponedjeljak uvele dolazi do preokreta.

Prvo su iz Superlige istupili engleski klubovi, a zatim Atletiko Madrid, Inter i Milan.

Sada je taj mega-projekat doveden na rub propasti je su u unjemu ostala još samo tri kluba - Real Madrid, Barselona i torinski Juventus.