Evro-Dečić: Adrović pogodio prvi put i stavio Tuzi na evropsku fudbalsku mapu

Nakon velike pobjede nad Sutjeskom u Nikšiću 2:1, tim iz Tuzi je stekao 11 bodova prednosti nad petoplasiranim Rudarom tri kola prije kraja prvenstva, a tek ga čeka utakmica godine, finale Kupa Crne Gore protiv Budućnosti

12979 pregleda8 komentar(a)
Foto: FK Dečić

Dečić je i matematički osigurao izlazak na evropsku scenu, prvi put u istoriji kluba.

Nakon velike pobjede nad Sutjeskom u Nikšiću 2:1, tim iz Tuzi je stekao 11 bodova prednosti nad petoplasiranim Rudarom tri kola prije kraja prvenstva, a tek ga čeka utakmica godine, finale Kupa Crne Gore protiv Budućnosti.

Kakva sezona za Dečić, ekipu velikog karaktera...

Sutjeska je, takođe, osigurala izlazak u Evropu, ali za Nikšićane je to bio minimalni cilj u sezoni...

Nakon dosadnog prvog poluvremena, kraj Bistrice je odigrano vatrenih drugih 45 minuta, sa tri gola, preokretom i dva crvena kartona.

Sutjeska je povela u 59. minutu. Odlična akcija, centaršut Grivića, šut glavom Marušića, a nakon odlične odbrane Popovića, hitro je reagovao Božo Marković i postigao 16. gol u sezoni.

Sutjeska je imala sve pod kontrolom, ali Mulalićev Dečić se nikad ne predaje.

Dva minuta kasnije Kristijan Vulaj je u situaciji jedan na jedan izborio faul Cicmila, a zatim pogodio iz penala za 1:1.

Uzbudljiv period meča nastavljen je u 69. minutu, kada je Marko Tući oteo loptu Bulatoviću, asistirao Admiru Adroviću, a najbolji strijelac crnogorske lige svih vremena postigao prvi gol u ovom šampionatu, i to protiv kluba u kome je igrao prvi dio sezone - gol kojim je, ispostavilo se, osiguran plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Duel dva velika rivala u važnom meču imao je i žestok nastavak.

Nakon grubog faula Ljuljđuraja nad Grivićem, došlo je do gužve, čupanja i guranja - epilog, Savo Vujović je pokazao crveni karton Ljuljđuraju i kapitenu Sutjeske Giljenu...

Sa po 10 igrača u polju, gosti su odbranili preokret i proslavili jednu od najvažnijih pobjeda u istoriji...