Uz DPS neće niko, SD traži ideološke saveze

Većina partija na Cetinju odbija mogućnost postizborne saradnje sa DPS-om

13 komentar(a)
Cetinje, Foto: Shutterstock
24.11.2017. 19:22h

Većina učesnika izbora na Cetinju tvrdi da neće ulaziti u postizborne koalicije sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), dok iz Socijaldemokrata (SD) i Crnogorske navode da će sarađivati samo sa onima koji dijele njihova ideološka načela.

“Poslije izbora možemo razgovarati sa svima koji dijele programska načela i temeljne političke i ideološke vrijednosti naše partije”, rekao je nosilac liste SD Ivan Gazivoda, dok nosilac izborne liste Crnogorske Ivica Kaluđerović tvrdi da će sarađivati samo samo sa strankama koje prihvate da program Crnogorske bude osnov za djelovanje nove vlasti.

“Razgovaraćemo sa svima koji hoće da usvojimo zajedničke vrijednosti, kao što je depolitizacija lokalne samouprave i realni razvojni planove”, kazao je Mihailo Babović iz Pozitivne Crne Gore.

Dok iz DPS-a “Vijestima” nijesu odgovorili koga vide kao postizbornog partnera, Marko Vujović iz građanskog pokreta URA smatra da, nako izbora, opozicionim partijama neće trebati puno vremena da se dogovori i da “pošalje DPS u opoziciju”.

Dok nosilac izborne liste Demokratskog fronta Đuro Kapa tvrdi da taj politički savez može sa svima “koji neće sa DPS-om”, isto navodi i Ivana Vujović iz Demokrata.

“Sa DPS-om nikada, a sa ostalima uz poštovanje jasnih programskih principa, a na bazi ostvarenih rezultata”, kazala je Vujović.

Slobodan Čavor iz “Cetinjske sloge” rekao je da je važno da li “neko zavređuje u moralnom smislu da sa nama sarađuje”. “Nakon preuzimanja vlasti čeka nas veliki posao da saniramo štetu koju je napravila DPS jednopartijska vlast”, kazao je Nikola Đurašković iz SDP-a.