Đurašković: Očuvati građanski mir Cetinja i Crne Gore, jer jedni od drugih - bližih nemamo

"Ali to ne znači da ćemo dozvoliti da bilo ko, makar i jedan kamen našeg grada, a pogotovo ne Cetinjski Manastir “brani” od nas samih, jer su ga naši preci zidali i čuvali vjekovima"

4260 pregleda8 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija poziva nadležne državne organe da spriječe protivustavno i protivzakonito djelovanje političkih i drugih organizacija usmjereno na izazivanje nemira i sukoba među građanima Cetinja i Crne Gore, navodi se u saopštenju Nikole Đuraškovića, potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP).

Đurašković je istakao da pozivaju nadležne državne organe da spriječe "devastiranje" Cetinjskog Manastira kao jednog od kako navodi najznačajnih kulturnih i državnih dobara zemlje i da zaustave sve "nelegalne radove koji se izvode".

On dodaje kako je Cetinje oduvijek bilo mjesto u kojem su se svi dobronamjerni ljudi dočekivali otvorenog srca i doma i da će tako biti i ubuduće.

"Ali to ne znači da ćemo dozvoliti da bilo ko, makar i jedan kamen našeg grada, a pogotovo ne Cetinjski Manastir “brani” od nas samih, jer su ga naši preci zidali i čuvali vjekovima", naglasio je Đurašković.

Đurašković ističe kako pozivaju državno tužilaštvo da ispita navode poslanice Demokratskog fronta (DF).

"Zbog toga pozivamo državno tužilaštvo da ispita navode poslanice DF o formiranju paravojnih formacija i postupi u skladu sa zakonima Crne Gore, koji su u ovom slučaju više nego jasni".

Đurašković je naglasio da svi treba zajednički da rade na napretku grada i države, jer kako navodi "jedni od drugih - bližih nemamo".

"Građane Cetinja i Crne Gore pozivamo da sačuvaju građanski mir i dobrosusjedske odnose i da svi zajednički radimo na napretku našeg grada i države, jer jedni od drugih - bližih nemamo", zaključio je.