KPS: Tokom obilježavanja Vidovdana uhapšena jedna osoba

Iz KPS-a su kazali da su do policijske stanice sproveli jednog osumnjičenog zbog sumnje da je podsticao na narušavanje javnog reda i mira tokom manifestacija

24367 pregleda37 komentar(a)
Foto: Printscreen

Kosovska policija je tokom obilježavanja vjerskog praznika Vidovdan uhapsila jednu osobu zbog sumnje da je podsticao na narušavanje javnog reda i mira, saopšteno je iz kosovske policijske službe (KPS).

Navodi se da je oko 13 sati počela manifestacija kod spomenika na Gazimestanu, gdje su se policijske jedinice pobrinule za uređenje javnog reda i mira i regulisanje drumskog saobraćaja za ostale učesnike u saobraćaju koji nijesu bili dio ovog događaja.

Iz KPS-a su kazali da su do policijske stanice sproveli jednog osumnjičenog zbog sumnje da je podsticao na narušavanje javnog reda i mira tokom manifestacija.

Navodi se da će sve radnje u vezi sa osumnjičenim biti preduzete uz konsultaciju sa nadležnim tužiocem.

Iz KPS-a su kazali da su tokom manifestacije policijski službenici primijetili nekoliko učesnika u dresovima sa provokativnim grafitima, pa su, kako se navodi, u cilju izbjegavanja nesporazuma ili incidenti, takvi dresovi oduzeti.

“Takođe, policijski službenici koji su tokom provjere i verifikacije raspoređeni na različite lokacije, uključujući kontrolne punktove, pronašli su i zaplijenili nekoliko različitih oštrih alata za noževe i gvozdenu kutiju”, kaže se u saopštenju.

S tim u vezi, kosovska policija je o svemu obavijestila nadležnog državnog tužioca.

Iz KPS-a su kazali da se manifestacija završila bez većih incidenata i učesnici su raspoređeni u formi u kojoj su došli.