Bečić: Imate odriješene ruke da se energično uhvatite u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom

"Vjerujem da časnu crnogorsku uniformu nijeste obukli da bi tukli i hapsili nedužni crnogorski narod, vjerske velikodostojnike, naše roditelje i našu djecu, samo zato što se sa sistemom vrijednosti nijesmo slagali"

25352 pregleda21 komentar(a)
Foto: Skupstina.me

Povodom obilježavanja Dana državnosti – 13. jula, u organizaciji predsjednika Skupštine Crne Gore, Alekse Bečića i direktora Uprave policije, Zorana Brđanina upriličena je pokazna vježba Uprave policije, na kampu Zlatica.

Održaba je i vježba "prikaz vatrene obučenosti prvog upadnog tima i snajperske grupe protivterorističke jedinice" na Ćemovskom polju.

Bečić je istakao "da daje časnu crnogorsku riječ da će se uvijek sa svojom političkom konkurencijom takmičiti idejama i proizvodima rada, a ne nikako zloupotrebom sile sa kojom raspolaže Crna Gora i narod Crne Gore".

"Vjerujem da časnu crnogorsku uniformu nijeste obukli da bi tukli i hapsili nedužni crnogorski narod, vjerske velikodostojnike, naše roditelje i našu djecu, samo zato što se sa sistemom vrijednosti nijesmo slagali. Hoću da vjerujem da u tim periodima našeg zajedničkog života u časnim crnogorskim unifromama nijeste bili vi, već oni koji su uniformu dostojni gledati samo iza rešetaka", kazao je Bečić.

foto: Skupstina.me

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je rekao i da pripadnici Uprave policije što se politike tiče imaju "zauvijek voljno", te da će mirno stajati samo pred Ustavom, zakonom i narodom.

"Zato glavu gore, gospodo u časnim policijskim uniformama, glavu gore starješine i policajci, glavu gore specijalci, jer imate odriješene ruke da se energično uhvatite u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom, sa sistemskim kumovima i drugovima iz kriminalnog miljea, kako bi država na taj način dokazala i pokazala da smrt onih koji su za nju ginuli nije bila uzaludna. To je jedina utakmica koju ćemo u narednom periodu igrati, jer Crna Gora kreće hrabro naprijed i na tom putu vas niko ne može, ali i ne smije zaustaviti”, kazao je Bečić.

foto: Skupstina.me

On je pripadnicima Uprave policije, poručio da će u Skupštini i njemu lično uvijek imati pouzdanog partnera, "ali i čovjeka koji neće stati sve dok njihove plate ne budu adekvatne žrtvi koju podnose".

"Čuvari državnog obraza i dostojanstva, naših domova i naše djece, imaće dostojan život. To vam obećavam", rekao je Bečić.

V.d. direktora Uprave policije, Zoran Brđanin naveo je da crnogorska policija, zajedno sa ostalim subjektima obavještajno-bezbjednosnog sektora, ulaže napore u cilju unapređenja bezbjednosnog ambijenta i daje doprinos evroatlantskom putu Crne Gore.

foto: Skupstina.me

"Rezultati profesionalnog i efikasnog rada Uprave policije i svih subjekata u sistemu bezbjednosti uticali su na to da bezbjednosna situacija u Crnoj Gori bude stabilna i da našu državu, u međunarodnim okvirima, svrstaju u red veoma bezbjednih destinacija, čemu ćemo i dalje poklanjati punu posvećenost. Ispunićemo očekivanja građana, reformski proces policije je u toku. Iskoristićemo sve kapacitete da lokalna zajednica i društvo u cjelini osjete da je policija u pravom smislu riječi u službi građana, u službi ove države“, kazao je Brđanin, saopšteno je iz Skupštine.

Direktor Uprave policije je naveo i da reforma, pored poznatih prioriteta kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, podrazumijeva i unapređenje uslova rada i životnog standarda policijskih službenika.

foto: Skupstina.me

"Da bismo istrajali u ovim procesima očekuje nas puno zahtjevnog rada u teškim okolnostima. U ime svih policijskih službenika mogu reći da smo spremni i odlučni da odgovorimo na različite izazove koji stoje pred nama. Opravdanost mojih riječi, konkretno povodom spremnosti elitnih jedinica, će biti potvrđena i na primjeru ove pokazno - taktičke vježbe. Uvažene kolege, na vama je i odgovornost, da nastavite sa daljim unapređenjem visokog nivoa obučenosti i da obezbijedite najviši nivo taktičke osposobljenosti za izvršavanje namjenskih, po pravilu vrlo rizičnih zadataka", kazao je Brđanin.

Događaju su prisustvovali i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, kao i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, diplomatskog kora...