Prijestonica Cetinje: Na proslavu smo zvali lidere svih parlamentarnih partija, a ne samo Đukanovića

"Osim lidera političkih partija, Prijestonica na proslave upućuje pozive i ranijim predsjednicima Crne Gore i predstavnicima izvršne vlasti, pa bi Đukanović svakako i po tom osnovu bio pozvan"

73 pregleda5 komentar(a)
Cetinje (novine), Foto: Cetinje.me
16.11.2017. 19:39h

Gradska uprava je na proslavu Dana prijestonice pozvala lidere svih parlamentarnih partija, a ne samo lidera DPS Mila Đukanovića, kazali su iz službe za odnose sa javnošću Prijestonice Cetinje.

Reagujući na tekst "Bogdanović krije ko je zvao Đukanovića" objavljenog u "Vijestima" 15. novembra, iz Prijestonice su kazali da od 2011. godine na svaku proslavu poziva predstavnike i lidere svih parlamentarnih partija.

"Osim lidera političkih partija, Prijestonica na proslave upućuje pozive i ranijim predsjednicima Crne Gore i predstavnicima izvršne vlasti, pa bi Đukanović svakako i po tom osnovu bio pozvan. Osim toga, predsjednik DPS je i ranijih godina bio gost na proslavama Dana Prijestonice, ali i na svim ostalim važnim događajima koji su slavili Cetinje", navode oni, ističući da je stvar političke odgovornosti pozvanih lidera da li će se pojaviti na proslavi.

"Imajući u vidu da se ni ranijih godina niko od njih nije pojavljivao na proslavama povodom Dana Prijestonice, nijesmo iznenađeni ni ovogodišnjim njihovim nedolaskom. Uostalom, Milo Đukanović kao državnik koji je uspješno predvodio sve presudne i najznačajnije procese u Crnoj Gori tokom posljednjih 25 godina, posebno kada je riječ o obnovi nezavisnosti, jeste ličnost koja neizostavno uvijek zaslužuje poziv i gostoprimstvo na Cetinju, stamenom stubu hiljadugodišnje crnogorske državnosti", navodi se.