SAD: Uhapšen muškarac, prijetio bombom kod Kongresa

Obližnje zgrade su bile evakuisane, a vozilo Hitne pomoći bilo je u pripravnosti

11059 pregleda1 komentar(a)
Foto: Reuters

Policija Kapitola saopštila je da je u pritvoru vozač kamioneta koji je prijetio bombom u blizini Kongresne biblioteke SAD u Vašingtonu.

Policija je prethodno kod Kongresa SAD opkolila i pregovarala sa vozačem koji je tvrdio da je u njegovom kamionetu bomba, prenosi Rojters.

Obližnje zgrade su bile evakuisane, a vozilo Hitne pomoći bilo je u pripravnosti.

Načelnik policije Kapitola Tomas Manger rekao je novinarima da nije poznat motiv muškarca, dodavši da je vozač kamioneta oglasio uživo sa Fejsbuka iz vozila koje je parkirao ispred Kongresne biblioteke, preko puta zgrade Kongresa.

Prema njegovim riječima, muškarac je parkirao svoje vozilo na trotoar i rekao policajcu koji mu je prišao da ima bombu dok je držao nešto što bi moglo biti detonator, prenosi RTS.

Osumnjičenog je indentifikovala njegova bivša supruga koja je rekla da muškarac pati od šizofrenije i da joj je u prošlosti prijetio vatrenim oružjem.

Asošijeted pres javio je ranije da je u toku "pregled kamiona" za koji se sumnja da je napunjen eksplozivom a nalazi se u blizini Kapitol hila i kancelarija u sklopu zgrada američkog Kongresa.

"Ovo je aktivna istraga o prijetnji bombom", objavila je policija Kapitola na svom Tviter nalogu.

Inače, Predstavnički dom i Senat, gornji i donji dom američkog Kongresa, trenutno ne zasjedaju.