Otvorena izložba Relje Dedeića

”Naziv izložbe ‘Unutrašnja strana sna’ sugeriše koncept jednog svijeta koji prevazilazi javu i ide dalje u dubine iza sna, gdje se možda nalazi istinsko buđenje. Umjetnik je taj svijet dotakao i teži da nam ga približi svojim likovnim traganjima. U radovima koji su pred nama, a koji su rađeni kombinovanom tehnikom akrila, ugljena, tuša, olovke, masnih boja…"

3083 pregleda1 komentar(a)
S otvaranja izložbe Dedeića u Baru, Foto: Silvija Vukelić

Izložba “Unutrašnja strana sna” akademskog grafičara Relje Dedeića otvorena je preksinoć u umjetničkoj galeriji “Velimir A. Leković” u Baru. Postavku čine 32 rada malog formata, rađena kombinovanom tehnikom.

Dedeić vješto pretvarajući grafičku brazdu u slikarsku ekspresiju, traga za likovnim izrazom kojim želi da uhvati ono nemjerljivo i nevidljivo oku, a blisko duhu.

”Naziv izložbe ‘Unutrašnja strana sna’ sugeriše koncept jednog svijeta koji prevazilazi javu i ide dalje u dubine iza sna, gdje se možda nalazi istinsko buđenje. Umjetnik je taj svijet dotakao i teži da nam ga približi svojim likovnim traganjima. U radovima koji su pred nama, a koji su rađeni kombinovanom tehnikom akrila, ugljena, tuša, olovke, masnih boja… Dedeić je izronio iz njemu svojstvenog grafičkog izraza i uronio u nepregledni svijet slikarskih mogućnosti, gdje je dobio veću slobodu da istražuje delikatne impulse dubine bića”, kazala je, otvarajući izložbu, Katarina Gazdić Ilić, istoričarka umjetnosti.