Barani pobjeđuju i „igraju fudbal”: Možemo još bolje

Mornar od maksimalnih 15 ima 13 bodova u Telekom 1. CFL i najprijatnije je iznenađenje

4189 pregleda6 komentar(a)
Demir Škrijel, Foto: FK Mornar

Tradicionalno se timovi povratnici u elitni rang tretiraju kao autsajderi u društvu prvoligaša. Ipak, tradicije i postoje da bi se rušile, a ove sezone to potvrđuje uspjeh Mornara iz Bara.

Povratnik u društvo najboljih domaćih klubova nakon pet kola ima čak četiri pobjede i jedan remi i drži drugo mjesto u Telekom 1. CFL.

Barani su dva boda “izgubili” samo u gostujućem remiju protiv aktuelnog prvaka, ekipe Budućnosti (1:1).

”Ostaje žal za propuštenim prilikama, a bilo ih je da osvojimo sva tri boda i protiv zvanično najbolje ekipe. Imali smo šanse, ali nema razloga da budemo nezadovoljni, naprotiv. Ekipa igra dobro, atmosfera na treninzima i u svlačionici je familijarna, a takav je odnos prema igračima i glavnog trenera Slavoljuba Bubanje. Svakako da je odličnom raspoloženju i velikom zadovljstvu u ekipi doprinio sjajan start, koji iskreno niko nije očekivao. Ipak je Mornar došao iz Druge lige”, priča za “Vijesti” Demir Škrijelj, ofanzivac Mornara.

Prošle sezone je Dečiću uspjelo da se nakon povratka iz Druge lige domogne izlaska na evroscenu, Mornar prijeti ostalim klubovima sličnim raspletom.

”U takmičenje smo ušli odlično pripremljeni, bez rezultatskog imperativa ili zacrtanih ciljeva. Šef, Bubanja, ne dozvoljava ni da se pomene borba za opstanak. Ono što želi od ekipe jeste da igramo fudbal, da igramo na pobjedu i nipošto ne razmišljamo o nekakvom ‘bunkeru’. Pokazalo se i da imamo kvalitet, a dolaskom Marka Ćetkovića dobili smo na iskustvu. On je jedan od najiskusnijih i najkvalitetnijih igrača u ligi i primjer je za podržavanje. Dosta od njega možemo da naučimo, a tu su Pepić, Poček, Kaluđerović..., pa klase i iskustva ne nedostaje. Osim rezultatima, zadovoljni smo nivoom i kvalitetom igre, mada smo svi svjesni da imamo potencijala za dalji napredak. Moramo ga dostići kako bismo ostali u ovom ritmu i napokon uveli Mornar u evropske kvalifikacije.

Da li su sjajni rezultati povećali ambicije i podigli cilj ekipe u ovoj sezoni?

”O tome nema riječi, ali Bar zaslužuje da ima klub u vrhu crnogorskog fudbala. Tim prije, jer su unaprijeđeni uslovi, postavljeni su reflektori, a i dalje se radi i ulaže. I igrači imaju odlične uslove, pa samim tim i ciljevi vremenom moraju da budu veći. Nadamo se da ćemo baš mi uspjeti da Mornar plasiramo u evropske kvalifikacije”, zaključio je 24-godišnji napadač.

Potencijal prepoznat u omladinskoj selekciji u Baru dolazi do izražaja

Brzinom, hitrim manevrom, Škrijelj je skenuo pažnju na startu prvoligaškog karavana i jedno je od najprijatnijih iznenađenja u prvh pet kola Telekom 1. CFL, mada...

”Ponikao sam u Ibru, a potom sam igrao u Zeti i zaslužio sam poziv u omladinsku selekciju kod Aleksndra Miljenovića. Opet sam potom igrao u Ibru do prošlog ljeta i bio van radara za nacionalne selekcije. U prvoj sezoni u Mornaru uspjeli smo da pobijedimo u Drugoj ligi i izborimo ulazak u društvo najboljih domaćih ekipa. Sada se odlično osjećam, igram na poziciji koju volim i uz gol moj učinak je izboren penal u utakmici protiv Podgorice. Nadam se da ću nastaviti u još boljem ritmu, jer mi ide u prilog i napadački pristup ekipe, ali i samopouzdanje nakon sjajnih igara našeg tima”, kazao je Škrijelj.