Računa li se ovo što je Megan Foks nosila u haljine? Bilo je svega

Od komada odjeće kojima je teško dati ime, preko modnih kombinacija koje su imale svoju poruku, do ponekog tračka elegancije svojstvenog vremenima kada su poznate osobe zračile glamurom

10642 pregleda6 komentar(a)
Meghan Fox na dodjeli MTV nagrada, Foto: REUTERS

Kao i obično u sličnim prilikama, i na ovogodišnjoj VMA - dodjeli MTV muzičkih nagrada u Njujorku, neke zvijezde su zablistale, a neke pokazale potpune modne promašaje. Ovaj događaj svake godine prođe u znaku neobičnih modnih kombinacija, a ništa drugačije nije bilo ni ovoga puta pa se na crvenom tepihu baš svašta moglo vidjeti.

Od komada odjeće kojima je teško dati ime, preko modnih kombinacija koje su imale svoju poruku do ponekog tračka elegancije svojstvenog vremenima kada su poznate osobe zračile glamurom.

Meghan Fox

Meghan Foxfoto: REUTERS

Slavna glumica obukla je providnu Mugler haljinu, a iako joj je taj potez obezbijedio naslovne strane današnjih novina, nije bila pretjerano kreativna. U sličnim izdanjima, pored ostalih, već se pojavljivala Kim Karadashian, Megan Fox je otišla samo korak dalje, ali bi se za taj korak teško moglo reći da je u pravom smjeru.

Tinashee

foto: REUTERS

Američka pjevačica Tinashe odlučila se za kreaciju s potpisom Dolce & Gabanne, iako je teško biti siguran može li se ovo nazvati “kreacijom”. Kožni crni crop top i pantalone toliko niskog struka da su nas odmah vratile na početak 2000-ih, nije oduševio, piše Novi list. Pjevačica je kazala da je htjela da postigne “nostalgičan look”.

Ashanti

foto: REUTERS

Pjevačica, model, producentkinja, plesačica i glimica Ashanti možda je, ipak, zauzela prvo mjesto na listi promašaja. Njena "haljina" se većinom sastojala od traka i kaiševa koji su ponešto pokrivali. Outfit je dizajnirao Michael Costello.Istina, ima i modnih kritičara kojima se ovo dopalo.

Billie Eilish

foto: REUTERS

Jedna od najpopularnijih mladih muzičarki danas, vjerna je svom modnom izrazu. Prošetala se u 'oversized' kombinaciji zbog koje se jedva vidjela. Ona je otvoreno izjavila da više voli široku odjeću, koju nosi kako bi izbjegla da ljudi seksualizuju njeno tijelo. U intervjuu za Vogue Australia, ranije je rekla da je izbor vrećaste odjeće oslobađa. 'To nikome ne daje priliku da prosudi kako vaše tijelo izgleda. Želim slojeve i slojeve i slojeve i želim da budem tajanstvena. Ne znate šta je ispod i ne znate ni što je na vrhu', izjavila je. U crnom od glave do pete, pokazala je da od svoje ideje ne odustaje.

Olivia Rodrigo

foto: REUTERS

Pjevačica je bila jedna od rijetkih zvijezda koje su se odlučile na jednostavnu haljinu. Ovu potpisuje Versace, a vrlo običan dizajn podignut je na novi modni nivo snažnim bojama i detaljima zbog kojih je mnogim modnim kritičarima zapela za oko. U pozitivnom smislu.