Pavićević: Vidjećemo ko je za ovaj nivo i ko može da odgovori na zahtjeve u ABA ligi

“Ima znakova pitanja kod dosta igrača, vidjećemo ko je za ovaj nivo, a ovo je visok nivo. Vidjećemo kako to funkcioniše i ko može da odgovori na zahtjeve u ABA ligi”, rekao je Pavićević

6058 pregleda12 komentar(a)
Mihailo Pavićević i igrači Mornara na meču sa Cibonom, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

Košarkaši Mornara poraženi su od Cibone u Baru 87:77 na startu nove sezone ABA lige, a trener Mihailo Pavićević nakon meča kazao da je iznenađen kako je njegova ekipa odigrala, te da je utakmica izgubljena u prvom poluvremenu u kome je njegov tim primio čak 51 poen.

“Oni su ušli su sa daleko većom energijom i zasluženo dobili. Izgubili smo meč u prvom poluvremenu, treba da vidimo razlog onako mekane igre. Dali smo im mnogo lakih poena, kasnili smo stalno u rotaciji... Iznenađen sam, rekao sam im pred meč da odigraju samo onako kako su trenirali, a to nisu uradili”, kazao je Pavićević, koji je meč sa Cibonom uporedio sa utakmicom protiv Kaleva u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona.

“Drugi zvanični meč u kome nam se ponavljaju iste stvari. Mi se povučemo, umjesto odbranom da probamo da napravimo rezultat, igramo nešto što nismo trenirali. Rotacija kao usporeni film, soliranje u napadu, a sve je drugačije na treninzima. Kada razigrate rivala, date im prednost od 20 razlike, to je teško stići. Imali smo neke dobre trenutke u 3. četvrtini, prišli na sedam razlike, zatim napravili greške koje ne smiju da se dešavaju”, rekao je Pavićević.

Povezani članci

24. Septembar 2021.

Loš start Mornara: Cibona lako osvojila "Topolicu"

On je kazao da je Mornar ima promijenjenu ekipu i da je potrebno strpljenje.

“Ima znakova pitanja kod dosta igrača, vidjećemo ko je za ovaj nivo, a ovo je visok nivo. Vidjećemo kako to funkcioniše i ko može da odgovori na zahtjeve u ABA ligi”, zaključio je Pavićević.

Trener Cibone Vladimir Jovanović kazao je da je njegova ekipa ostvarila važnu pobjedu na gostujućem terenu, protiv odlične ekipe, sa odličnim trenerom.

“Ovo je potvrda da smo dobro radili, da imamo talenat i kvalitet. Kontrolisali smo skok, imali smo 25 asistencija. Ne raduju me, naravno, izgubljene lopte u posljendjih 4-5 minuta, ali mogu da razumijem, ipak smo mladi tim, ali bi u tim situacija bi trebalo da budemo pametniji i meč koji je već riješen privedemo kraju. Djelovali smo ekipa sa borbenim karakterom, koja ne odustaje, koja trči, koja griješi, ali ne klone poslije grešeka. Ta energiju nam je i donijela poene koji su bili važni”, kazao je Jovanović.