Pljevlja: Kordić prodavao drogu maloljetnicima ispred škole

Kordić je, prema optužnici, od 2. do 25. maja 2019. godine, ispred osnovne škole u Pljevljima, nabavljao amfetamin i spid za šest maloljetnika

6154 pregleda1 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan

U nastavku ponovnog suđenja Pljevljaku Admiru Kordiću, koje će biti održano 19. novembra, biće pregledani video snimci Osnovne škole “Boško Buha”, pred kojom je, navodno, prodao maloljetnicima drogu.

To je saopšteno danas u nastavku suđenja Kordiću, koji odgovara zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, u sticaju sa krivičnim djelom - omogućavanje uživanja, za šta je ranije osuđen na 20 mjeseci zatvora.tu presudu je ukinuo Vrhovni sud na osnovu zahtjeva za zaštitu zakonitosti i vratio na ponovno suđenje.

Kordić je i u ponovnom postupku negirao da je bilo kome prodavao drogu, tvrdeći da je istu koristio za svoje potrebe, jer je zavisnik.

Svjedoci, prema optužnici, koji su u to vrijeme bili maloljetni - kazali su da nisu kupovali drogu od Kordića i da im je nije davao na uživanje.

Kordić je, prema optužnici, od 2. do 25. maja 2019. godine, ispred osnovne škole u Pljevljima, nabavljao amfetamin i spid za šest maloljetnika.

“On je 25. maja u 20:30 sati u školskom dvorištu, omogućavao uživanje droge, tako što je na svom mobilnom telefonu razvio ‘crte‘ koje su oni ušmrkavali, uz konzumiranje džointa”, navodi se u optužnici.