Đondoviću dvije godine, Jestroviću deset mjeseci zatvora zbog droge

Pljevljaci su, prema optužnici, od juna do 17. avgusta, u mjestu Bratosavina, neovlašćeno proizvodili opojnu drogu - konoplju, koju su uzgajali na imanju Đondovićevog oca

4070 pregleda1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevljaci Ognjen Đondović (22) i Jakša Jestrović (25) osuđeni su danas u bjelopoljskom Višem sudu na dvije godine, odnosno devet mjeseci zatvora, zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužnici, oni su od juna do 17. avgusta, u mjestu Bratosavina, neovlašćeno proizvodili opojnu drogu - konoplju, koju su uzgajali na imanju Đondovićevog oca.

U završnim riječima, državna tužiteljka Tanja Nišavić kazala je da je optužnica dokazana i tražila da se Đondović osudi na dvije godine zatvora jer je ranije osuđivan, a Jestrović jednom godinom robije.

Advokati odbrane Vladimir Čović i Josif Mićković tražili su oslobađajuće ili blaže kazne, zbog toga što su mladići, kako su istakli u odbrani, dobrovoljno odustali od djela, jer su riješili da počupaju odrasle biljke i odustanu od tog posla. Tražili su i da sud uzme u obzir i njihovo kajanje zbog počinjenog djela.