Potrebna pomoć u hrani i drvima

Iako su pozvali novinare da iznesu svoju priču i pozovu dobre ljude velikog srca da im pomognu, odustali su zbog kćerkinih suza jer će je društvo opet prozivati

4327 pregleda12 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić

Tiho, jedva čujnim glasom, rekla je da im treba pomoć - fali im hrane, a i drva nemaju. Boli ih što djeci ne mogu da priušte najosnovnije uslove za život, a djecu posebno boli to što ih drugari iz škole prozivaju zbog siromaštva. Ne znaju njihovi drugari kako je ova malena četa bogata - njih je petoro, imaju oca i majku i ljubav koja se novcem ne kupuje.

”Imamo petoro djece - najstarije ima 18 godina, a najmlađe sedam. Najstariji sin je iz prvog braka, ima blagi autizam i prima tuđu njegu od 69 eura. Suprug ima penziju od oko 130 eura i jedva kraj sa krajem sastavljamo. On ima 73 godine i od kako je prebolovao koronu baš ništa ne može da radi. Uslovi su loši, ali ono što je najgore fali nam hrane, a nemamo ni drva. Muž šega neke daske i stare stolove ne bi li imali šta da naložimo, da nam barem bude toplo. Najviše nas boli zbog djece - em ne možemo da im pružimo bolje i više, em ih djeca prozivaju”, kazala je majka.

Kako je kazala Crveni krst im je pomogao prošlog mjeseca i zahvalni su im na pomoći.

Iako su pozvali novinare da iznesu svoju priču i pozovu dobre ljude velikog srca da im pomognu, odustali su zbog kćerkinih suza jer će je društvo opet prozivati. To dijete, svjesno teške situacije u kojoj se nalaze, ali i roditeljske tuge što nijesu u stanju da im obezbjede bolje uslove za život, reklo je majci da se uradi priča samo da ih ne snimamo i fotografišemo. Potpisnica ovih redova je odlučila i da ne pominje imena jer oni koji žele da pomognu to će uraditi i bez toga, a i djeca i roditelji biće srećniji - prvi, što neće biti na meti zadirkivanja od strane drugara iz škole, drugi jer će dobiti pomoć.

Svi koji žele, a mogu da pomognu, mogu da pozovu na broj telefona 069/571-365 i djeci i roditeljima uljepšaju makar jedan dan.