Preko dva miliona opsluženih putnika na crnogorskim aerodromima

Tokom ove godine avioni oko 70 aviokompanija su slijetali na crnogorske aerodrome, dok su i aerodromi Podgorica i Tivat bili povezani sa po 40 destinacija

2 komentar(a)
Montenegro Airlines, Foto: Boris Pejović
02.11.2017. 12:28h

Crnogorski aerodromi su za deset mjeseci ove godine opslužili više od dva miliona putnika, prvi put u istoriji.

„Od 1. januara do 31. oktobra kroz oba crnogorska aerodroma prošlo je 2,01 milion putnika, 296 hiljada više nego u istom periodu prošle godine“, saopštili su predstavnici Aerodroma Crne Gore.

Oni su kazali da je promet aviona veći 14 odsto.

Aerodrom Podgorica opslužio je 920,94 hiljade putnika, a tivatski 1,09 miliona.

„Trend rasta saobraćaja zabilježen je i tokom oktobra, pa smo na podgoričkom aerodromu dočekali i ispratili 86,39 hiljada putnika, 18 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Na tivatskom aerodromu je opsluženo 54,86 hiljada putnika, 12 odsto više nego u oktobru prošle godine“, navodi se u saopštenju.

Iz Aerodmroma Crne Gore su podsjetili da je tivatski aerodrom oborio rekord i prešao cifru od milion opsluženih putnika sredinom septembra.

„Očekujemo da će magična brojka od milion opsluženih putnika na podgoričkom aerodromu biti zabilježena krajem godine“, kazali su iz kompanije.

Tokom ove godine avioni oko 70 aviokompanija su slijetali na crnogorske aerodrome, dok su i aerodromi Podgorica i Tivat bili povezani sa po 40 destinacija.